Foto: Dalux

Verdens første mobile Augmented Reality til byggebranchen

Nyhed fra HFB: Den danske virksomhed Dalux har lanceret verdens første Augmented Reality-teknologi (AR) der skal hjælpe byggebranchen med at se et mix af virkelighed og byggetegninger alt efter hvad de kigger på med mobiltelefonen.

Revolutionerende, siger BIM-specialist. Flere år foran end forventet, siger DTU-lektor.


Brødrene Torben og Bent Dalgaard har sammen skabt nordens mest downloadede byggeapp, og for nylig modtog de en pris for deres eksporteventyr.


Nu har de  lanceret en AR-teknologi, der er kompatibel med Android, som hjælper byggearbejdere med at se en blanding af virkelighed og byggetegninger i 3D baseret på deres nøjagtige placering, og hvad de ser på.

 

Løsningen er testet

Virksomheden Airteam har testet løsningen de sidste par måneder, og deres BIM Specialist er imponeret:


– Det er revolutionerende, at teknologien ved, hvor du er, og hvad du ser på. Tid og penge kan blive sparet, og entreprenører kan drage stor fordel i form af kvalitetssikring og montage. Det kan være enormt kompliceret at navigere i alle de mange papirtegninger i byggebranchen – men med AR behøver vi ikke at tænke så meget, men bare kigge, siger Kasper Haack.

 

– Potentialet for AR er langt større end VR. Men det er meget sværere at udvikle, da computeren har brug for at vide præcis, hvor brugeren er, hvad han ser på osv. På sit fulde potentiale er det et stort skridt i retning af en fusion mellem mand og maskine. Med mere teknologi som dette forventer jeg, at verden vil se mange flere eksempler på, at arbejdsgange bliver ændret radikalt af AR, siger professor Jakob Andreas Bærentzen ved DTU.

 

Se video præsentation her

 

Læs mere her

 

Kilde HFB / Dalux