Lavthængende Digitaliseringsfrugter
Webinarer

Udnyt de lavthængende digitaliseringsfrugter

Mange af byggeriets digitaliseringsgevinster hænger lige foran os på de laveste grene. Få fem lavthængende digitaliseringsfrugter plukket og serveret af en trio af stærke praktikere.

Varenummer: 12100654

Tema
Digitale arbejdsmetoder
750,-
937,50 inkl. moms

Kontakt Molio på 70 12 06 00 for at høre mere om dette webinar.

På dette webinar ser vi på de lavthængende digitaliseringsfrugter, som BUILD 4.0 bygger ovenpå. Vi giver en kort gennemgang af hvad BUILD 4.0 bygger ovenpå, samt hvordan disse teknologier er modne til, at man kan tjene penge på det.

  • Beskrivelse
  • Program
  • Undervisere
  • Praktisk

Der er meget fokus på de langsigtede potentialer med digitaliseringen. Med BUILD 4.0 ses der på bl.a. 3D-print, droner, robotter, kunstig intelligens, big data, block chain og augmented reality. Temaer der sandsynligvis kommer til at spille en stor rolle for fremtidens byggeri. Men hvis vi kun fokuserer på de langsigtede initiativer, overser vi de gevinster, vi kan høste her-og-nu.

På dette webinar ser vi på de lavthængende digitaliseringsfrugter, som BUILD 4.0 bygger ovenpå.

Vi giver en kort gennemgang af hvad BUILD 4.0 bygger ovenpå, samt hvordan disse teknologier er modne til, at man kan tjene penge på det.  Og vi peger på, at en af de vigtigste pointer er, at udnytte potentialet i BIM bedre.

Til sidst er der plads til spørgsmål. 

Vores 5 bud på de lavest hængende frugter:

1. Projektér med BIM-værktøjer

Mange er i gang, men en del halter stadigvæk efter. Digital projektering er et velafprøvet, tværfagligt samarbejdsprojekt, og derfor er det vigtigt, at alle inddrages i den digitale proces. 

2. Omfavn BIM i de tidlige faser

Anvender man BIM allerede i skitserings- og designfasen, høster man fra start gevinsterne, der ligger i at genbruge data og viden. Det er let at gå til og koster ikke det store i hverken software eller hardware.

3. Del data i åbne filformater

Data er guld, og datadeling en central del af det digitale byggeri. Vi ser på vigtigheden af tidligt i processen at udarbejde en IKT-aftale, der præciserer, hvordan projektet struktureres, hvordan man udveksler filer, og hvad, der skal deles, hvornår.

4. Sørg for kvalitetssikring

Det er vigtigt, at man løbende screener for projekteringsfejl. Fejl der kan fanges via kvalitetssikring, der håndteres digitalt, så man undgår omkostningstung ventetid. 

5. Få mennesket med

En af byggebranchens største udfordringer er netop det tværfaglige samarbejde, derfor er vigtigt at alle forstår deres rolle i den digitale byggesag, så vi undgår et A- og et B-hold.

Byg- og driftsherrer, rådgivere, udførende, FM’er og IT-leverandører af FM- og driftssystemer.

Under udarbejdelse

Kurset kræver ingen forberedelse.

Kurset afholdes som webinar. Der fremsendes nærmere information med link til webinaret.