21 finalister dyster om buildingSMART Awards

Så er der sat navn på de 21 finalister til årets buildingSMART International. Vinderne kåres d. 7. oktober som en del af buildingSMART International Virtual Summit Autumn 2021

Den internationale jury har brugt de seneste måneder på at gennemgå 130 indstillede projekter fra hele verden til buildingSMART International Awards, og juryen har nu udpeget 21 finalister i 8 kategorier. Peter Bo Olsen, selvstændig konsulent, Kenneth Veith-Elgaard, Discipline Lead Digitalization, COWI, og Michael Friis Ørsted, Digitaliseringschef i Københavns Kommune Ejendomme og Indkøb, repræsenterer det danske islæt i den internationale jury. De er alle dybt imponerede over niveauet blandt årets finalister.

Se alle finalisterne til buildingSMART International Awards her.

Michael Friis Ørsted udtaler, at "Det har været spændende og inspirerende at gennemgå så mange dygtige anvendelser af openBIM", og Kenneth Veith-Elgaard supplerer, ”Det er virkelig interessant at se, hvad andre lande sidder og arbejder med”.

People

openBIM på kæmpe kinesisk jernbaneprojekt

Sammen med de øvrige danske jurymedlemmer er Peter Bo Olsen dykket ned i finalisterne, har lavet lidt statistik og gjort sig nogle overvejelser om de projekter, der kom gennem nåleøjet. ”Ud af de 21 i finalister er 13 fra Europa, hvoraf fem af de europæiske finalister er i kategorierne FACILITIES MANAGEMENT og ASSET MANAGEMENT. Af de europæiske finalister er næsten halvdelen fra vores nabolande Norge, Polen og Tyskland og her ligger hovedparten i kategorien CONSTRUCTION. Finalisterne fra vores nabolande i kategorien CONSTRUCTION anvendte alle IFC 2x3 og BCF,” forklarer Peter Bo Olsen.

“En interessant finalist i kategorien CONSTRUCTION er derudover ‘openBIM implemented on construction of Beijing-Zhangjiakou High Speed Railway' fra Kina. Det er på mange måder et fantastisk spændende projekt, ikke kun på grund af størrelsen og karakteren af projektet, men også på grund af omfanget af openBIM (IFC, ifcXML, IDM, mvdXML, COBie og bSDD) på projektet. Derudover er det interessant, at de valgte at implementere informationshåndteringen i henhold til ISO 19650, og at de kan sætte ord på værdien, det har skabt” uddyber Peter Bo Olsen.

IFC down under

Et andet projekt, som har fanget Peter Bo Olsens opmærksomhed, er finalisten ’Cross River Rail - Tunnels, Stations and Development - Design using openBIM’, der er et stort anlægsprojekt i Australien i kategorien DESIGN. Bygherren krævede anvendelsen af IFC 2x3 for flere år siden, og de brugte IFC 2x3 i både design og udførelsen. ”Projektet er udtryk for klog digital transformation med en systematisk anvendelse af automatisering og IFC 2x3, der skaber forretningsmæssig værdi på projektet, hvor openBIM blandt andet gjorde det muligt at standardisere deres leverancer standardisere og koordinere data på tværs af hele projektets værdikæde” afslutter Peter Bo Olsen, der sammen med Kenneth Veith-Elgaard og Michael Friis Ørsted glæder sig til at være med til at kåre vinderne d. 7. oktober.

Vinderne kåres på buildingSMART International Virtual Summit 2021

Vinderne af buildingSMART International Awards kåres d. 7. oktober som en del af buildingSMART International Virtual Summit Autumn 2021. Den internationale virtuelle konference bliver et sandt overflødighedshorn af aktiviteter i form af keynote-oplæg, rundbordssamtaler, arbejdssessioner, præsentationer og sponsoroplæg.

Hvis du ønsker at deltage i efterårets udgave af buildingSMART International Virtual Summit, finder du yderligere informationer og billetter her.