Contech 35

AI i byggeriet

Kunstig Intelligens (AI) er på vej op ad den velkendte hype cycle - ikke mindst i byggeriet, hvor teknologien har stor indflydelse allerede. AI kan bl.a. bruges til at optimere tidsplaner, generere stadeopgørelser og øge sikkerheden på en byggeplads. Og alt tyder på, at vi vil se mere AI i byggeledelsen de næste mange år.

ConTech Lab arbejder løbende med at teste AI-drevne løsninger og hvordan de kan bidrage til en mere produktiv og mere bæredygtig byggebranche. 

AI er ikke nogen ny teknologi, den har været omkring os i mange år, og vi kender den bl.a. fra de virtuelle assistenter, fra maskinoversættelse, produktanbefalinger og rutevejledning og meget mere. Men vi har stadig til gode at udfolde meget af potentialet ved AI og finde ud af, hvad teknologien egentlig kan gøre for byggebranchen. 

Det er afgørende, at branchen eksperimenterer og lærer nyt om muligheder og begrænsninger. Og i ConTech Lab arbejder vi med flere pionerprojekter, der har AI-teknologi som omdrejningspunkt. Læs bl.a. om pionerprojektet Smart Vedligehold, som har resulteret i to styks kunstige intelligens – én med billedgenkendelse, der kan identificere knækkede tegl og én 'predictive model', der kan forudsige restlevetid og tilstand på tagbelægning.

Kontakt os

Kender du til en konkret AI-drevet løsning, der kan være med til at forbedre den danske byggebranche? Så hører vi gerne fra dig med henblik på samarbejde om et pionerprojekt. Kontakt digitaliseringschef Ole Berard.