Modul Byggeri 1 D0912b3e
RESEARCHPROJEKT

MODULÆRT BYGGERI

Modulært byggeri har fået øget opmærksomhed i branchens søgen efter løsninger og byggemetoder, der kan gøre byggeriet kortere og mere bæredygtigt. Ved at bygge med præfabrikerede moduler, der er produceret på fabrikker og derefter transporteret til byggepladsen, kan byggeriet effektiviseres, byggetiden forkortes, og miljøpåvirkningen kan formentlig også reduceres.

Men hvornår giver det mening at bygge modulært? Og hvilke spørgsmål skal man huske at stille? 

Formålet med research-projektet er at give den danske byggebranche bedre overblik over de muligheder, begrænsninger og bæredygtighedspotentialer, der ligger i den modulære byggemetode. 

I projektet har vi afholdt workshops med branchen, kortlagt markedet af virksomheder, der tilbyder modulære byggeløsninger og set til Sverige, hvor især det træbaserede modulbyggeri er udbredt i stor stil.  I et whitepaper om de svenske træmodulproducenter stilles der desuden spørgsmål til, hvilke metoder og forretningsmodeller, der kan være relevante i en dansk kontekst. Projektets output deles løbende på siden her - tilmeld dig ConTech Labs nyhedsbrev, hvis du vil holdes opdateret.

  • Kortlægning af virksomheder, der tilbyder modulære byggeløsninger (se også nederst på siden her)
  • Whitepaper med analyse af det svenske marked for modulært byggeri samt bud på, hvad Danmark kan lære af Sverige.
  • Scrapbook der samler viden fra en række workshops i BLOXHUB i efteråret 2023 med temaer som: business casen, de juridiske perspektiver og bud på, hvordan byggemetoden bliver mere udbredt i Danmark (udgives i april 2024)
  • Konference 14. maj 2024 i København, hvor vi dels samler op på læringer og dels inspirerer til videre research og udvikling (følg med på ConTech Labs eventside).

Nedenfor kan du hente en oversigt over virksomheder, der beskæftiger sig med modulært byggeri. Oversigten er udarbejdet af Jerker Lessing, der har 20+ års praktisk og akademisk erfaring med industrielt byggeri, bl.a. hos Stanford University.

7 virksomheder du skal kende inden for Modulært Byggeri

Vil du vide mere?

Se kommende arrangementer på ConTech Labs eventside - eller kontakt os for at høre mere om projektet. 
Nedenfor finder du en digital oversigt over udbydere af modulært byggeri. Kender du en virksomhed, der skal fremgå af oversigten? Så kan du indsende via denne formular

Udbydere af modulært byggeri