Domis Byg

Domis K/S udvikler Nabo-app og app til drift & vedligehold på to dage

ConTech Lab har fået kickstartet det første No-Code forløb i samarbejde med Jacob Bøtter og Domis K/S, hvor de på blot to dage fik udviklet to digitale værktøjer med hver sit fokusområde.

Maj 2022

Aarhusianske Domis K/S bestående af ca. 25 medarbejdere beskæftiger sig med udvikling, investering og drift af især boligejendomme i og omkring Aarhus.

De søgte i marts måned om at være med i ConTech Labs No-Code forløb. No-code gør det muligt, at udvikle skræddersyede digitale løsninger uden man behøver at inddrage hele IT-afdelingen. No-Code viser, at udviklingen af digitale løsninger slet ikke behøver at være besværlige, tidskrævende eller økonomisk belastende.

Domis K/S havde ønske om at effektivisere den administrative del af drift- og vedligehold af bygningerne i deres porteføljen. De havde brug for hjælp og digitale kompetencer til at knække nødden - og den hjælp fik de, da ConTech Lab sammen med No-Code ekspert, Jacob Bøtter, rykkede til Pakhusene i Aarhus for at udvikle nye digitale værktøjer til Domis K/S.

Digital administration af drift- og vedligehold


Ud af No-Code forløbet hos Domis K/S blev der udviklet en app, der skulle lette arbejdet med vedligehold og drift. Formålet med denne app er at optimere arbejdsgange og samarbejde på tværs af ledere, administrative medarbejdere samt medarbejdere, der håndterer drift- og vedligehold.

Jens

 

 

“Vores administration af drift- og vedligehold blev styret gennem et stort Excel-ark, hvor de enkelte medarbejdere skulle krydse af, når de havde udført opgaver. Vi tænkte, at det kunne være nemmere at håndtere den slags med en app-løsning.”

 

Jens Møller Boeriis, projekt- og udlejningschef hos Domis K/S

Appen er bygget i Glide og alle arbejdsopgaver er styret via Airtable. Det giver alle parter mulighed for at se vedligeholdelsesplaner på tværs af 8 ejendomme. I appen fremgår en plan, der er brudt ned på konkrete opgaver og fordelt på hver enkelt medarbejder. Desuden giver appen mulighed for at opdatere opgavestatus, automatisere opretning af kommende vedligeholdelsesopgaver og dele billeder og noter om udfordringer, medarbejderne møder.

Sidst men ikke mindst kan Domis K/S via appen aflæse bimålere, som derved automatisk sendes til fakturering hos administrationsafdelingen.

Henrik Portræt Jnk8072 (2)

 

 

 

”Det er en kæmpe hjælp. I stedet for at de skal ind til computeren og slå noget op, så har de alt på stedet.”

 

 

Henrik Laursen,  teknisk chef hos Domis K/S

Nabo-app bidrager til fællesskab og deleøkonomi

Foruden ønsket om at bevæge sig væk fra tunge excel ark, havde Domis K/S også et stort ønske om at styrke fællesskabet blandt beboerne i deres forskellige ejendomme: ”Vi vil gerne køre fællesskabstanken ind og lave en platform for beboerne, der hjælper dem til at møde naboer, dele ting og udveksle information om, hvad der sker i nærområdet.”

Dét ønske er blevet realiseret med appen, som på nuværende tidspunkt skal ses som værende en prototype, der kan arbejdes videre på. Nabo-app er udviklet til de kommende beboere i Domis K/S’ ejendomme i Åbyhøj ved Brabrandsøen ca. 3 km. udenfor Aarhus, som ligger 3-4 år ude i fremtiden. Dog planlægger Domis K/S allerede at implementere appen på øvrige byudviklingsprojekter, som har tidligere indflytning end projektet i Åbyhøj. Med Nabo-app kan beboerne dele ressourcer (booke delebil, cykel, kano, osv.), tilmelde sig arrangementer, få hjælp fra naboer og lære hinanden bedre at kende.'

Nyt syn på digitalisering

”Det lykkedes jo faktisk ret godt. Det er vildt imponerende!”, siger Henrik Laursen i forlængelse af de løsninger, som de har udviklet på blot to dage i samarbejde med Jacob Bøtter.

Men No-Code forløbet har ikke blot hjulpet Domis K/S med at udarbejde konkrete, digitale løsninger. Det har også været med til at ændre deres syn på digitalisering.

Man tænker, at sådan en proces er noget mere langvarig og kompliceret. Men vi har fået øjnene op for, at der skal relativt simple værktøjer til at gøre hverdagen nemmere for os.” siger Henrik Laursen, teknisk chef i Domis K/S.

Jens stemmer i og fortæller; “Vi havde tænkt, at det var svært og at det rent økonomisk måske ikke ville hænge sammen. Men vi kan nu se, at det godt kan lade sig gøre, og at vi kan lette vores arbejdsgange ved at gå digitalt.”

Domis K/S ser frem til at introducere begge apps til henholdsvis medarbejdere og beboere og dertil modtage feedback på løsningerne. Domis K/S har én arbejdsdag til gode til at arbejde med No-Code. Den planlægger de at bruge på den anden side af sommeren, hvor de har testet begge apps af.

I efteråret afholder ConTech Lab No-Code days, hvor du kan blive endnu klogere på de forskellige løsninger, der er blevet udviklet i 2022.

De digitale værktøjer

Herunder kan du se et skærmfoto fra hvert af de to værktøjer, Domis K/S har udviklet under No-Code forløbet med Jacob Bøtter og ConTech Lab. 

Domis App (1)

App til vedligehold & drift

Nabotinder

App til Domis’ beboere

Læs også

NO Code Bogen
NO CODE

Læs mere om ConTech Labs No-Code forløb her

Næste No-Code forløb

ConTech Lab er i øjeblikket i fuld gang med at afvikle 2022-udgaven af No-Code forløbet, som I alt skal hjælpe seks forskellige virksomheder med at få kickstartet en digital transformation.

Hold øje med ConTech Labs LinkedIn eller skriv dig op til nyhedsbrevet, hvis du vil have besked, når der åbnes for ansøgninger i 2023.