Contech Konference

Bæredygtighed på byggepladsen

D. 27. oktober

Den frivillige bæredygtighedsklasse og byggepladsen er i fokus, når ConTech Lab indbyder til konference på Hotel Villa i København.

Tilmeld dig her

Den frivillige bæredygtighedsklasse stiller ikke kun krav til CO2 udslippet i forbindelse med det egentlige byggeri. Den stiller også krav til selve ressourceforbruget på byggepladsen, herunder materialeforbrug samt ikke mindst energiforbrug. Indtil videre er det – som det fremgår af ordningens navn – frivilligt at dokumentere dette, men fra 2023, bliver ordningen obligatorisk for alle nybyggerier på mere end 1.000 kvm.

På konferencen vil ConTech Lab dele erfaringer fra to pionerprojekter, som er blevet gennemført med blik for de kommende krav i den frivillige bæredygtighedsklasse. Herudover vil der være perspektiver og keynotes fra bl.a. nyskabende projekter med affaldsfrie byggepladser i Norge og forsøgsprojekt med den fossilfrie byggeplads i Danmark. Som afrunding på dagen afholdes en paneldebat, hvor de praktiske erfaringer sættes op mod de politiske målsætninger i den frivillige bæredygtighedsklasse og DGNB.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til den perfekte blanding af teknologi, bæredygtighed og byggeri!

Program

v. adm. direktør Christina Hvid, Molio – Byggeriets videnscenter

Keynote v. daglig leder John R. Moen, BAdigital, Norge

John R. Moen er idémanden bag projektet om affaldsfrie byggepladser i Norge. Det har ført til, at de ti største offentlige bygherrer i Norge har sat mål om affaldsfrie byggepladser allerede fra 2022. Dette vil ændre hele byggebranchen fra at være en industri, der står for 1/3 af det samlede affald i Norge til en industri, der fører an i udviklingen af et samfund, som effektivt balancerer sine behov med de tilgængelige ressourcer.

v. digitaliseringschef Ole Berard, ConTech Lab

Ole Berard giver et indblik i muligheder og udfordringer, når bæredygtighed indgår i byggeprocessen – ikke mindst i forhold til den frivillige bæredygtighedsklasse og betydningen for folkene på byggepladsen.

v. adm. direktør Ulrik Branner, SiteHub


Ulrik Branner vil dele erfaringer fra pionerprojektet, hvor Jeudan, SiteHub og ConTech Lab har haft som overordnet formål at afklare, hvordan man identificere konkrete datakilder til affald og ressourceforbrug på byggepladsen med henblik på at kunne øge bæredygtigheden på byggepladsen gennem reduceret materialespild i selve udførelsesfasen.

v. projektleder Rebekka Pallesen, ConTech Lab & Thomas Juhl, Sensohive

På byggepladsen, som vi kender den i dag, er det stort set umuligt at identificere, hvilke aktører der bruger hvor meget strøm. ConTech Lab har sat ressourceforbruget på byggepladsen under lup i samarbejde med Sensohive. Det er nemlig et krav i den frivillige bæredygtighedsklasse. Projektleder Rebekka Pallesen og Thomas Juhl vil dele erfaringerne fra pilotprojektet, hvor man har arbejdet med at dokumentere strømforbruget på byggepladsen – og hvor på byggepladsen forbruget finder sted.

v. Bæredygtighedschef Lars Dithmer, Per Aarsleff A/S


Aarsleff deltager i et nyt projekt med Teknologisk Institut i spidsen, kaldet Fremtidens grønne byggeplads, som frem mod 2024 undersøge effekten af forskellige tiltag på byggepladsen med henblik på at give branchen evidens for, hvilke grønne tiltag der giver mest klima- og miljøeffekt for pengene. På udvalgte byggepladser afprøves en række alternative drivmidler og andre teknologier til at reducere energiforbruget på byggepladsen.

Moderator: Projektleder Frederik Krogsøe, ConTech Lab

Ulrik Branner, Am. direktør, SiteHub

Lars Dithmer, Aarsleff

Thomas Sinding, Udviklingschef, J Jensen

Mette Qvist, Direktør, Green Building Council Denmark