Alle nyheder

Vejledning: Veludført stråtag

Nyhed fra Byggedata: Branchevejledning i det tekniske grundlag for at planlægge og udføre korrekt tækkearbejde
People

Der har fra gammel tid været egnstypiske traditioner for tækkearbejde – fx tykkelsen på taget, fastheden, udformning af vindskeder, facon på kviste, rygningstyper og tagkantens vinkel. Desuden kan hver enkelt tækkemand have sine egne varianter.

I dag er kundernes krav og ønsker til stråtagets udseende blevet større – nu er det ikke nok at stråtaget er tæt. Det har bl.a. medført, at forskellene i tækkearbejdets udførelse er blevet øget yderligere.

Vejledningen Veludført stråtag er udgivet af Tækkelauget og beskriver hvilke forudsætninger og krav, det er nødvendigt at overholde, for at sikre sig et sundt stråtag med lang levetid.

Det gælder fx krav til taghældning, opbygning, underlag, brandsikring og isolering.

Det tekniske grundlag i vejledningen bygger på fagets egne erfaringer opsamlet gennem flere hundrede års gammel tradition, tilpasset og moderniseret i overensstemmelse med de krav, der i dag stilles til et veludført stråtag.

Ved at følge vejledningen får bygherrer og rådgivere sikkerhed for, at det projekterede er det korrekte grundlag for stråtaget eller den tækkede facade.

Og tækkevirksomhederne sikrer sig, at tækkearbejdet bliver udført i høj kvalitet og med de bedste forudsætninger for en lang levetid.

Hent vejledningen her.