Her kan du bl.a. finde svar på spørgsmål om dit abonnement på fx Branddata, Byggedata og Prisdata, om vores webshop og meget andet. Hvis du mod forventning ikke finder svar på dine spørgsmål er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.
Produktområde

Locklizard

Hvorfor er mit dokument udløbet (Document Expired)?

1. Slet Coockies
    Google Chrome
    https://support.google.com/accounts/answer/32050?co=GENIE.Platform%3DDe…
    Firefox
    https://support.mozilla.org/da/kb/aktiver-eller-deaktiver-cookies
    Internet Explorer
    https://support.microsoft.com/da-dk/help/17442/windows-internet-explore…
  2. Luk browser
  3. Remove Keystore
  4. Login eller start Byggedata
  5. Genfremsend personlig licens
  6. Aktiver licens i vieweren
  7. Genstart pc
  8. Start Byggedata, og det virker.

155

Kom i gang med Locklizard til Android

I Molio Byggedata er e-publikationerne fra SBi, DBI og Dansk Standard beskyttet vha. en DRM (Digital Rights Management) løsning, der hedder Locklizard.

Se vejledning.

8

Kom i gang med Locklizard til PC/mac

I Molio Byggedata er e-publikationerne fra SBi, DBI og Dansk Standard beskyttet vha. en DRM (Digital Rights Management) løsning, der hedder Locklizard.

Se vejledning.

153

Kom i gang med Locklizard på IOS iphone/ipad

I Molio Byggedata er e-publikationerne fra SBi, DBI og Dansk Standard beskyttet vha. en DRM (Digital Rights Management) løsning, der hedder Locklizard.

Se vejledning.

9

Hvorfor skal jeg hente licens hver gang?

Hvis din browser er sat op til at slette cookies hver gang du lukker den, så sletter du de cookies som Locklizard har brug for, for at kunne genkende dig.

Se her hvordan du tillader cookies fra bestemte websteder.

151

Jeg skal bestille en ny licens til Locklizard, når jeg forsøger at tilgå dokumenterne i Molio Byggedata

Internet Explorer kan have svært ved at genkende din Locklizard licens til Molio Byggedata.

Windows har indført "protected mode" på Internet Explorer, som er en sikkerhedsindstilling der i nogle tilfælde skaber nogle udfordringer for cookies. Og som derfor kan gøre det svært at genkende din installerede Locklizard licens til Molio Byggedata.

Molio Byggedata anbefaler, at du under dine sikkerhedsindstillinger for Internet Explorer vælger at gøre hjemmesiden til en adresse, som du permanent stoler på og derfor tillader cookies.

Her kan du se hvordan.

10

Hvorfor skal jeg installere licensen, hver gang jeg starter op (IP-adgang)?

Jeg får denne fejl: KO - no customerID, please request a new Locklizard License file

Locklizard under IP er implementeret sådan, at når du sender mail med den personlig licens sættes en cookie i den browser, som du anvender med Locklizard bruger ID.

Dette bruger ID aktiveres i Locklizard vieweren når du klikker på linket i mailen.

Hvis du eksempelvis sletter din historik, inklusiv cookies, i browseren når du går hjem, så vil du opleve at det næste morgen ikke virker og du er nødt til at gentage installationsprocessen. Hvis du anvender forskellige browsere, skal Locklizard bruger ID installeres i alle browsere ved at fremsende mails om personlig licens fra hver browser.

Til gengæld behøver du ikke aktivere bruger ID i Locklizard vieweren mere end en gang, heller ikke i andre browsere.

Bemærk at du skal bruge samme mailadresse, når du sender mails under IP, ellers vil du blive opfattet som ny bruger.

Her kan du læse mere om cookies.

11

Jeg kan ikke åbne filen (.pdc-fil)

Gå ind under standardapps (søg eventuelt standardprogrammer med stifinderen).

Gå ind under menupunktet ”Vælg standardapps efter filtype”. Her er alle de forskellige filtyper ordnet alfabetisk.

Find ”.pdc”. Ud for denne skal du vælge ”Locklizard Safeguard – PDF Viewer” som standardapp.

Her kan du se hvordan

12

Jeg kan ikke åbne pdf’en eller jeg får vist kun en blank side

Bruger du Google Chrome, foretrækkes Chromes standard-reader. Derfor kan du ikke åbne filen, da den skal åbnes med Locklizard vieweren. Du kan deaktivere standard-readeren således:

Gå ind under indstillingerne her: chrome://settings/content/pdfDocuments
Slide markøren til venstre for: ”Download PDF-filer, i stedet for at de åbnes automatisk i Chrome”.

Se hvordan

13

FileOpen

Der sker ikke noget når jeg trykker på printikon i Adobe Reader X

Dette problem kan som oftest løses på følgende måde:

• Åbn Adobe Reader
  • Tryk CTRL + K for at åbne indstillinger
  • Vælg kategorien 'Generelt' i menuen til venstre
  • Fjern markering i 'Aktivér beskyttet tilstand ved start'
  • Genstart Adobe Reader.

Beskyttet tilstand kan reaktiveres efter endt udskrift.

24

Jeg kan ikke gemme en publikation, når jeg har den åben i Adobe. Gem-ikonet er sløret og kan ikke aktiveres

Det er ikke muligt at gemme en publikation direkte fra Adobe på egen harddisk. Publikationerne kan kun tilgås igennem Molio Byggedatas online adgang.

16

Der kan ikke oprettes forbindelse til printeren

Dette problem kan som oftest løses på følgende måde:

• Åbn Adobe Reader
  • Tryk CTRL + K for at åbne indstillinger
  • Vælg kategorien 'Generelt' i menuen til venstre
  • Fjern markering i 'Aktivér beskyttet tilstand ved start'
  • Genstart Adobe Reader.

Beskyttet tilstand kan reaktiveres efter endt udskrift.

25

Når jeg åbner dokumenter kan jeg kun se dem i et minimeret vindue

I Adobe version X eller før:

• Åbn Adobe Reader
  • Tryk CTRL + K for at åbne indstillinger
  • Vælg kategorien 'Internet' i menuen til venstre
  • Fjern markering i 'Vis PDF i browser’
  • Genstart Adobe Reader.

Der er dog den bivirkning ved løsningen, at links i pdf-filerne ikke længere fungerer.

I Adobe version XI
Se nedenstående vejledning (Adobe skal deaktiveres i browseren)
https://helpx.adobe.com/dk/acrobat/11/using/display-pdf-browser-acrobat-xi.html.

I Acrobat DC eller Acrobat Reader DC
Se nedenstående vejledning
https://helpx.adobe.com/dk/acrobat/using/display-pdf-in-browser.html

19

Dokumenter

Er det alle dokumenter i Molio Byggedata, som er beskyttet af Locklizard?

Nej, det er kun de dokumenter vi får fra tredje part som er beskyttet. Det vil hovedsageligt sige Danske Standarder, SBi-anvisninger og DBI publikationer m.fl.

15

Kan jeg videresende publikationen til en anden?

Nej, det kan du ikke. Men du kan videresende et link til publikationen til en anden, som også har en Molio Byggedata adgang.

17

Jeg kan kun se de tre første sider i publikationer, jeg forsøger at åbne

Hvis du kun kan se de tre første sider, skyldes det at der ikke er købt adgang til de tillægsmoduler eller enkelt publikationer/standarder, du forsøger at tilgå.

18

Når jeg forsøger at åbne et beskyttet dokument, sker der ingenting?

Internet Explorer kan blokere for visse links efter Windows har indført ”protected mode”.

Du kan ændre indstillingerne ved at gøre følgende:

Indstillinger > Internetindstillinger > Beskyttelse af personlige oplysninger > Blokering af pop > Indstillinger > Tilføj adressen: v2.byggedata.dk og gem derefter.

20

Print

Kan jeg printe en standard dobbeltsidet (duplex)?

Hvis du kører med FileOpen, er det ikke muligt at printe duplex i Byggedata. Når du går over til Locklizard, vil det være muligt at printe dublex.

22

Kan jeg printe offline?

Nej, det kan du ikke. Du skal være online.

23

Rart at vide

Hvorfor betaler man ikke ud fra antal brugere?

Man betaler ud fra antal byggefaglige medarbejdere og ikke ud fra antal brugere.
Det vurderes at være det mest retfærdige princip, idet virksomheder af samme størrelse organiserer deres arbejde forskelligt, men bør betale det samme for adgangen til værktøjerne.

274

Hvad er en byggefaglig medarbejder?

”Byggefaglige medarbejdere” betyder medarbejdere, som arbejder med byggeri eller drift. Administrative medarbejdere som sekretærer, bogholdere, kantinemedarbejdere, rengøringsfolk o.lign. medtælles ikke.

”Byggefaglige medarbejdere” omfatter typisk følgende medarbejdergrupper:

Rådgivere: Arkitekter, ingeniører, konstruktører, tekniske assistenter, tegnere, designere, projekteringsledere, projektledere, byggeledere, ikt-koordinatorer, kvalitetskoordinatorer, tilsynsførende, byggeøkonomer, landinspektører, landmålere, geoteknikere og tekniske konsulenter.

Bygningsejere, bygherrer og driftsherrer: Projektledere, byggeledere, ikt-koordinatorer, driftsadministratorer, sagsmedarbejdere og andre medarbejdere, der varetager en byg- eller driftsherrefunktion. For kommuner medtælles kun byggefaglige medarbejdere i den tekniske forvaltning. Hvis kommunen selv projekterer, medtælles disse medarbejdere også (se under ’rådgivere’).

Entreprenører/håndværksvirksomheder: Projektledere, byggeledere, entrepriseledere, mester, sjakformænd, konduktører, byggepladsassistenter, sikkerhedskoordinatorer, kvalitetskoordinatorer, landmålere, beregnere, indkøbere og ikt-koordinatorer. Har virksomheden en projekteringsafdeling, medtælles disse medarbejdere også (se under ’rådgivere’). Håndværkere og ufaglærte medtælles ikke.

Byggevareproducenter/-leverandører/-forhandlere: Byggefaglige medarbejdere, som arbejder med design, produktudvikling, projektering, teknisk rådgivning eller salg.

Data-/servicevirksomheder: Medarbejdere, som arbejder med services tilknyttet bygge- eller driftssektoren.

273

Hvorfor giver Molio Byggedata et enestående godt overblik over al lovstof?

Fordi du får al lovstof og alle de tilknyttede publikationer samlet ét sted. Alt er fuldtekstindekseret og søgbart på tværs, så det er nemt at finde frem til alle de love, dokumenter og publikationer, du har brug for. Søgeresultatet viser, hvor dine søgeord optræder og i hvilken kontekst.

5

Hvordan sikrer jeg mig, at jeg altid er orienteret om alle nye regler og love i byggeriet?

Tilmeld dig den ugentlige nyhedsmail fra Molio Byggedata, hvor du i overbliksform bliver orienteret om alle opdateringer af lovstof og af branchens væsentlige publikationer.

6

Hvad sker der, når prøveabonnementet slutter?

Dit prøveabonnement er helt uforpligtende. Det betyder, at det IKKE fortsætter automatisk efter prøveperiodens udløb. Til gengæld vil du blive ringet op efter prøveperioden, så du kan tegne et egentligt abonnement.

1

Har jeg brug for særlige programmer for at bruge Molio Byggedata?

Nej, Byggedata grundabonnement kræver udelukkende et brugernavn og kodeord.

Ved køb af tillægsabonnementer som SBi, DBi og danske standarder skal DRM programmet Locklizard installeres for at kunne læse publikationerne. Locklizard styrer dets rettigheder.

2

Hvordan kommer jeg i gang med mit prøveabonnement?

Send en e-mail til os på molio@molio.dk eller ring på 70 12 06 00. Derefter modtager du en mail med dit brugernavn og link til at oprette kodeord.

Her står der også, hvad du skal gøre for at komme i gang.

3

Hvad koster et prøveabonnement?

Et prøveabonnement på Molio Byggedata koster 500 DKK for én måneds adgang.