Samarbejdspartnere

NCC Logo Black RGB (1)
23B145b1 C83c 48Be Af2c 898D6b0b17a7 Png

Om pionerprojektet

​​I pionerprojektet Byggeriets databasemodel 1.0 - KPI'er og dashboards til at skabe gennemsigtighed i byggeprojektet, har ConTech Lab arbejdet med at forbinde tid og økonomi, så man kontinuerligt kan identificere projektets økonomiske og tidsmæssige status.

Læringer herfra danner baggrund for et nyt pionerprojekt om AI-drevet projektstyring, hvor vi udforsker mulighederne for at gøre det lettere og hurtigere at udarbejde fremdriftsrapporter.

Brancheudfordring

Grundlaget for en præcis økonomisk og tidsmæssig status er en korrekt fremdriftsrapport for projektet. Det er pt. en proces præget af en vis grad af personlig vurdering af det aktuelle stade.

Det subjektive perspektiv kan gøre fremdriftsrapporten mindre pålidelig, hvilket kan vanskeliggøre den aktuelle planlægning og koordinering på byggesagen, da man så at sige ikke har et faktuelt billede at projektets status.

Da en bygge- eller anlægsopgave ofte har involvering af mange parter, der på kryds og tværs er afhængige af hinandens planlægning og færdiggørelse er dette et velkendt konfliktområde, som alle i branchen vil have gavn af at finde bedre løsninger på.

Projektets formål

Formålet med dette projekt er at afprøve ny software, der gennem 360-graders billeder, BIM-modellering og kunstig intelligens skaber en automatiseret fremdriftsrapport fra byggepladsen. Derved ønskes der at skabe et mere faktuelt billede af projektets stade og en gennemsigtighed til fordel for samarbejdet mellem projektets parter.

Webinar

I forbindelse med pionerprojektet afholdes to webinarer, hvor vi sammen med NCC dykker ned i projektet. Det første af blev afholdt i januar. Her gav vi en introduktion til pionerprojektet og til perspektiverne i at anvende kunstig intelligens i arbejdet med projektstyring og stadeopgørelse - hvor, hvornår og i hvilket omfang giver det mening?

Se eller gense webinaret her.

Vil du vide mere

​​Pionerprojektet skal bidrage til, at byggebranchen får opbygget viden og erfaring om brug af kunstig intelligens i forbindelse med projektstyring.

Har du opfølgende spørgsmål? Så ræk ud til projektleder Annelise Hansen for at høre mere om projektet. 

 

Du kan også tilmelde dig ConTech Labs nyhedsbrev eller holde øje med vores eventside, hvor vi inviterer til masser af arrangementer. 

Se kommende events