Am Teknologi
PIONERPROJEKT

Sustainable Construction and Additive Manufacturing

Additive Manufacturing (AM) er ved at transformere fremstillingsindustrien og kan potentielt også revolutionere måden vi bygger og renoverer. Men det store potentiale for at benytte AM-teknologi er endnu ikke foldet ud.  

I pionerprojektet vil vi undersøge hvilke brancheudfordringer AM-teknologien kan løse og vise vejen for, hvordan branchen kan tage AM-teknologi i brug.

Projektgruppe

Byggeri sætter store klimaaftryk og branchen tager i stigende grad ansvaret på sig og bevæger sig mod mere bæredygtige processer og implementering af teknologi, der kan hjælpe med den grønne omstilling.  

Additive Manufacturing (AM) – også kendt som 3D-printteknologi –  er endnu uudforsket bortset fra få cases. Men det er oplagt for byggebranchen at interessere sig for AM-teknologien. Den kan bl.a. hjælpe byggeriets aktører med at øge produktiviteten, reducere materialespild, lette processen med at genanvende bygningsdele (cirkularitet) og øge anvendelsen af nye, lettere materialer i byggeriet.  

ConTech Labs pionerprojekt handler om at undersøge, hvilke brancheudfordringer, AM-teknologi kan hjælpe med at løse samt hvilke potentialer teknologien  kan indfri. . Det sker bl.a. gennem et omfattende workshop-forløb og løbende vidensformidling til interessenter i branchen.  

Følg med på ConTech Labs eventside (link) for at se de kommende workshops 

Pionerprojektet er en del af et større Realdania-finansieret projekt, med Dansk AM Hub som hovedansøger. 

Am Projekt Header
Foto: AM Hub

Forventet output

I forbindelse med igangværende projekter om AM-teknologi i byggeriet, forventer arbejdsgruppen at levere følgende:  

  • Præsentation af case-eksempler på, hvordan AM praktisk kan anvendes i byggeriet. 
  • Præsentation af brancheudfordringer og potentialer, der kan løses og udfoldes med AM-teknologi  
  • Vejledning i hvordan man bærer sig ad med at benytte AM i byggeriet. 
  • Overblik over AM-teknologi og eksisterende økosystem af virksomheder og organisationer. 

Vil du vide mere? 

Arbejdsgruppen er altid åben for input og perspektiver.

Har du spørgsmål? Eller vil du gerne høre mere om projektet, så er du velkommen til at kontakte digitaliseringschef Ole Berard. Husk også at følge med på ConTech Labs eventside, hvor vi løbende inviterer til events og workshops - bl.a. om AM-teknologi.