Se også:
De ambitiøse danske klimamål om 70% reduktion i CO2-udledning inden 2030 og den bæredygtige udvikling af bygge- og ejendomsbranchen kalder på alles bidrag – lige fra bygherren til håndværkeren.
I Danmark har vi en masse kompetente håndværkere, der gerne vil bidrage til den bæredygtige udvikling af branchen. Det kræver, at de har viden om, hvordan de kan agere med hensyn til klima og miljø i deres daglige arbejde.
Derfor har flere brancheaktører forenet deres kræfter for at udvikle DGNB-simulatoren en online læringsplatform baseret på gamification, hvor man bliver præsenteret for forskellige emner og udfordrer til at træffe valg undervejs.
Læringsplatformen har fokus på affaldssortering, energiforbrug, certificeret træ, miljøfarlige stoffer samt støv, støj og vibrationer. Det vil altid være den DGNB-ansvarlige på byggepladsen, som udstikker byggeriets specifikke retningslinjer. Men værktøjet imødekommer efterspørgslen fra DGNB-auditorer på bedre, mere inspirerende måder at udbrede viden om DGNB og bæredygtig adfærd ude på byggepladsen.
DGNB-simulatoren er et e-modul, som vejleder håndværkerne på byggepladsen i de DGNB-specifikke krav, som er relevante for det projekt, de er hyret ind på.
Simulatoren anvender gamification og spilbaseret vejledning til at skabe en motiverende og engagerende oplevelse for håndværkeren, som er med til at sikre læringsudbytte.
Løsningen vil være tilgængelig for alle DGNB-certificerede projekter og vil blive stillet til rådighed gennem Rådet for Bæredygtigt Byggeri, som har ansvaret for disse certificeringer. Simulatoren kan tilgås via smartphone og er således let tilgængelig for håndværkere ude på byggepladserne.
DGNB er en certificeringsordning målrettet bygninger og byområder. Systemet bygger på en helhedsorienteret tilgang til bæredygtighed med de tre hovedsøjler: social-, økonomisk- og miljømæssig bæredygtighed.
Det er afgørende, at håndværkere følger de givne retningslinjerne, hvis de ønsker at opnå DGNB-certificering til deres byggeri. Det kan DGNB-simulatoren bidrage til.
Læs mere om DGNB hos Rådet for Bæredygtigt Byggeri.
Vil du vide mere om udviklingen af DGNB-simulatoren? Så tøv ikke med at række ud til projektleder Nels Ohrt (nao@molio.dk).