Opsamling

ConTech Lab på Building Green

På Building Green 2023 var ConTech Lab værter på Innovation Stage en hel eftermiddag. Vi brugte tiden på at dele viden fra nogle af de projekter, der er i gang hos ConTech Lab og til at involvere og engagere branchen i, hvordan teknologi og samarbejde kan imødekomme nogle af de vigtige problemstillinger, byggeriet står overfor, såsom: bevægelsen mod mere cirkulært byggeri og indsatser til gavn for biodiversitet i det byggede miljø.

Branchen ved godt, at den skal skynde sig!

"Branchen ved godt, at den skal skynde sig!," lød den afsluttende bemærkning leveret af Dan Johannes Pham fra Home.Earth, der var med i en session om produktdata i det byggede miljø.

Her blev der talt om behovet for branchefælles løsninger, der kan sikre tilgængelige sammenlignelige produktdata, der kan flyde på tværs af værdikæden. 

Du kan se eller gense sessionen i videoen her, hvor Sidsel Jansson (Graphisoft) indleder med et kort oplæg om produktdata, hvorefter der følger en paneldebat med Dan Pham (Home.Earth), Peter Hedegaard (Saint Gobain), Niels Treldal (COWI) og Kristian Mouridsen (NCC). 

Thomas Graabæk (Graphisoft) er moderator. 

Gå til pionerprojektet

Hensyn til biodiversitet bliver en hygiejnefaktor i fremtiden

Grundet EU Taksonomien begynder vi at tænke biodiversitet ind på samme måde som begrænsning af co2-udslip. Og på den måde, bliver hensyn til biodiversitet en hygiejenfaktor i fremtiden - der er ingen vej uden om.

Sådan lød det indledningsvist i paneldebatten modereret af Sisse Normann Canguilhem (Rådet for Bæredygtighed Byggeri), hvor Torben Klitgaard (BLOXHUB), Mike Ameko Lippert (SLA), Rasmus Vincentz (Habitats ApS) og Christina Haupt Toft bød ind.
 
Paneldeltagerne drøfter bl.a. vigtigheden af at tænke tværfagligt, når vi arbejder med biodiversitet i det byggede miljø, og at biodiversitet selvfølgelig også skal indgå i vores uddannelser. De vender også, at det pt. er private aktører, der viser vejen frem f.eks. ved at fokusere på at risikosikre deres aktiver ved at bygge strategier op om principperne fra EU-taksonomien.

Se videooptagelse af debatten her på siden.

Gå til pionerprojektet

"Right now, it’s not cheaper - it’s only better"

Additive Manufacturing - også kendt som AM- eller 3D-printteknologi rummer stort potentiale og med de rette indsatser, kan teknologien skabe mere effektive, bæredygtige og innovative byggeløsninger. Der findes flere gode eksempler på, hvordan 3D-printteknologi åbner dørene for anvendelse af nye materialer, kraftig reduktion i materialespild og ikke mindst nye måder at renovere, reparere og vedligeholde.

Der er imidlertid også en del barrierer for, at byggeriet rigtigt får implementeret brugen af 3D-printteknologi. I sessionen viser Niels Falk (HD Lab), Eleonora Orsetti (Danish AM Hub) og Ole Berard en række eksempler på, hvordan 3d-printteknologien benyttes i praksis rundt omkring i verden. Desuden diskuteres potentialer og barrierer med deltagerne på sessionen. 

Se videoen her eller læs mere om pionerprojektet via knappen nedenfor.

Gå til pionerprojektet