Ny guide

buildingSMART Danmark udgiver guide i import af IFC-filer

I 2019 udkom en guide i eksport af IFC-formatet og nu kommer så en guide, som giver fyldestgørende vejledning til import af IFC til software som Revit og Archicad. Målet med udgivelserne er, at få flere til at bruge det åbne filformat IFC og dermed fremme åbent samarbejde i bygge- og anlægsbranchen.
IFC Guide Import Ifc2x3

Øget samarbejde og videndeling i byggeriet kræver, at man taler samme sprog. I takt med at bygge- og anlægsbranchen overgår til BIM, er det fælles sprog i stigende grad IFC-formatet, som er udviklet af buildingSMART. buildingSMART Danmark har udgivet en praktisk guide, som skal løfte digitalt samarbejde og sikre en bedre projektkoordinering ved anvendelse af det åbne filformat, IFC.

I 2019 udgav buildingSMART Danmark første del af IFC-guiden, som gjorde det håndgribeligt at eksportere IFC-filer fra programmerne Revit og Archicad med retvisende geometri, samt relevante data og mængder.

Ny grundig vejledning

buildingSMART Danmark udgiver nu anden del af IFC-guiden, som viser hvordan man importerer IFC-filer i både Archicad og Revit. På denne måde sluttes cirklen for tovejs-udveksling af BIM på tværs af fagdisciplinerne og softwareplatforme.

Ifølge buildingSMART Danmarks daglige leder Kasper Køster Svendsen er udviklingen af guides helt central i buildingSMART Danmarks arbejde:

- Vejledning og viden, der kan hjælpe branchen på vej, er et helt centralt område for os i buildingSMART Danmark – og jeg håber, guiden kan være med til at gøre arbejdet med IFC mere overskueligt og lettere tilgængelig for alle i den danske bygge- og anlægsbranche.

Se også Hvad er IFC?

Læs artiklen

Guiden indhold og potentiale

Guiden er udarbejdet af bl.a. SHL og Formfaktor og viser bl.a. forskellene på at åbne, importere og linke IFC-filer, når man skal arbejde med andres BIM-data.

- IFC-formatet er en robust måde at dele BIM-data mellem byggeriets parter, så man i højere grad kan benytte forskellige programmer og tilgå data på nye måder i dag og i fremtiden. Med de to dele af IFC-guiden bliver det tydeligt og yderst konkret, hvor simpelt det er at dele bygningsmodeller mellem Revit og Archicad, siger Thomas Graabæk fra Formfaktor, som er medforfatter på begge IFC-guides, og fortsætter:

- Når udvekslingen ikke fungerer, er det i højere grad et resultat af manglende viden og erfaringer, end på fejl i softwaren eller selve IFC-formatet. Det håber vi på, at disse to guides kan afhjælpe”

Guiden er opbygget med generel information og konkret beskrivelse af fremgangsmåden for både Revit og Archicad, så man ikke bare kan lære hvordan man importerer IFC i ens egen software, men samtidig får en forståelse for, hvordan verden ser ud for samarbejdspartnere der benytter et andet program. IFC-guiden fungerer altså både som manual og som pædagogisk redskab til bedre vidensdeling og styrket samarbejde.

Har du spørgsmål eller henvendelser vedrørende IFC-guiden, kan du kontakte buildingSMART Danmarks daglige leder Kasper Køster Svendsen på kks@buildingSMART.dk.

Hent guiden her.