buildingSMART International

Call for entries: buildingSMART International Awards 2021

Arbejder du med openBIM på et konkret byggeprojekt? Og har du lyst til at dele projektet og dine løsninger med verdens OpenBIM samfund - og i samme ombæring forsøge at hente en pris hjem til Danmark? Så er det nu, du skal indstille dit projekt til årets buildingSMART International Award.
People

Frem til d. 23. maj kan alle indstille projekter til buildingSMART International Awards 2021, der uddeles af buildingSMART International. Formålet med prisuddelingen er at hædre bedste praksis og innovation i bygge- og anlægsbranchen, og de indstillede projekter bedømmes ud fra hvor effektivt eller innovativt, aktørerne har anvendt openBIM.

Synliggør de gode løsninger, så de inspirer branchen til bedre projekter

Ifølge Ole Berard er fælles standarder og åbne formater en af nøglerne til en effektiv og bæredygtig bygge- og anlægsbranche:

- Det er en af de bedste måder at få hele værdikæden og aktører på alle niveauer til at forstå de økonomiske og bæredygtige gevinster ved openBIM er at formidle de gode og værdiskabende løsninger, der er derude, fortæller Ole Berard, digitaliseringschef i Molio.

I 2019 vandt to danske projekter hver deres buildingSMART International Award. DTU Bygning B310 vandt prisen Special Distinction Award i bygningskategorien takket være MT Højgaards og DTU’s gennemgående tilgang til åbne standarder. Derudover vandt Københavns Lufthavne en Operations and Maintenance Award med ”Automated Quality Control” i forbindelse med udvidelse af lufthavnen.

Priser som buildingSMART International Awards hædrer de bedste løsninger, og at vinde en international buildingSMART Award giver international respons og Ole Berard håber på, at der også i år kommer danske projekter på vinderpodiet:

- Det gør internationale aktører opmærksomme på de innovative løsninger, der så kan inspirere andre til at omfavne buildingSMART redskaberne, og muligvis føre til potentielle eksportmuligheder.

- Derfor opfordrer jeg de danske aktører til at indstille deres projekter til årets udgave af buildingSMART Awards, siger digitaliseringschefen.

Fire overordnede kategorier

I år er der fire kategorier, der kan indstilles projekter til. Project Delivery kategorien er relevant for virksomheder, der leverer projekter alle faser i byggeriet – fra design over projektering til aflevering. Projekter, der indstilles i Operation Category, skal demonstrere succesfuld anvendelse af standarder og løsninger til drift og vedligehold, mens Research Category dækker over akademiske forskningsprojekter og endelig er der Technology Category, der er relevant for softwareudviklere og organisationer, der udvikler buildingSMART relaterede applikationer og løsninger.

Yderligere info

Læs mere om buildingSMART International Awards 2021 og tilmeldingskravene på buildingSMART Internationals hjemmeside her.

Har du brug for mere info eller hjælp med at indstille dit projekt, så tag kontakt til Mie Bjerre Wester, Sekretariatschef buildingSMART Danmark, på mbv@molio.dk eller 22 99 55 84.

Mere interessant læsning: