bSDK Boost webinar

Gratis Boost webinar: Hvad er IFC ‒ og hvordan skaber det værdi for dig?

IFC er et åbent filformat, der øger samarbejdet i byggebranchen. Men hvad gemmer sig bag forkortelsen IFC, og hvordan skaber det værdi for jer? Deltag i buildingSMART Danmarks Boost webinar 25. januar og bliv klogere på, hvordan du konkret kan arbejde med IFC og BIM på tværs af fag og software.

BIM, IFC og dataudveksling på tværs af softwareprogrammer. Er du også forvirret over de mange forkortelser og begreber, der anvendes i bygge- og anlægsbranchen? Så deltag i buildingSMART Danmarks Boost webinar ”Forstå IFC – og hvordan kan det skabe værdi for dig”, der finder sted mandag d. 25. januar kl. 9.30 – 10.30.

People

På årets første Boost webinar gennemgår Thomas Graabæk, medforfatter til buildingSMART Danmarks IFC-guides og indehaver af Graphisoft Center Danmark, de basale elementer i IFC.

Hvorfor IFC?

I takt med at kompleksiteten i byggeriet stiger bliver kommunikation, vidensdeling og samarbejde blandt byggeriets forskellige aktører vigtigere end nogensinde før. Samtidig skaber bygge- og anlægsbranchens stigende digitalisering et øget behov for at understøtte det digitale samarbejde, dataudveksling og vidensdeling. Endelig er der ofte forskel på, hvilke BIM-programmer, der bedst understøtter hvilke arbejdsopgaver henholdsvis ingeniører, arkitekter, bygningskonstruktører og entreprenører udfører. Derfor giver det god mening at alle byggeriets aktører anvender den software, der passer til deres specifikke arbejdsprocesser og behov.

Webinar giver en grundlæggende introduktion til IFC

En af løsningerne er IFC, der er et åbent filformat, der mest af alt kan sammenlignes med en PDF. Ligesom en PDF er IFC uafhængigt af softwareplatforme. I Danmark er udveksling med IFC påkrævet i offentligt og almennyttigt byggeri gennem IKT bekendtgørelserne (BEK118/119) og er blevet et almindeligt filformat for udveksling af fagmodeller, koordinering mellem fagrådgivere, kvalitetssikring, mængdeudtræk og aflevering til byg- og driftsherrer. Men for almindelige brugere, kan det stadig være svært at overskue de mange muligheder for at styre geometri og data ved eksport af bygningsmodeller til IFC. Dette er baggrunden årets første buildingSMART Boost webinar, der tager et overordnet blik på IFC, og ikke mindst hvordan det skaber værdi for dig.

Det behøver ikke være så kompliceret

BIM og IFC kan virke både teknisk og smånørdet, men ifølge Thomas Graabæk, som er underviser på webinaret, bliver man hurtigt dus med begreberne:

- Når du først bliver bekendt med formatet, er det bestemt til at gå til. Vores ambition med dette Boostwebinar er at komme væk fra det avancerede og fokusere på det lavpraktiske. Vi starter med en gennemgang af, hvad IFC er, hvad du kan bruge det til, og hvordan du helt konkret arbejder med IFC, når du vil dele BIM mellem to parter.

Når du først bliver bekendt med formatet, er det bestemt til at gå til

Under webinaret bliver du også introduceret til buildingSMART Danmarks IFC-guides, der henholdsvis gennemgår hvordan du importerer og eksporterer data mellem Revit og Archicad, og som kan være en hjælp i dagligdagen.

For Ole Berard, som er digitaliseringschef i Molio og ansvarlig for buildingSMART Danmark, er buildingSMARTs værktøjer en af nøglerne til at øge effektiviteten og produktiviteten i den danske bygge- og anlægsbranche:

- Digitalisering er alt andet lige den primære driver for en mere effektiv branche. Samarbejde, vidensdeling og kommunikation på tværs af fag og software spiller en afgørende rolle, og derfor håber jeg dette webinar kan løfte sløret for IFC og få flere til at få øjnene op for fælles filformater.

Tilmelding til gratis Boost webinar

Du tilmelder dig buildingSMART Danmarks Boost-webinar ”Forstå IFC – og hvordan det kan skabe værdi for dig” nedenfor .