ARTIKEL: NY PARTNER

NBS Nordic: Partnerskab med buildingSMART Danmark styrker digitaliseringen i bygge- og anlægsbranchen

NBS Nordic er ny partner i buildingSMART Danmark, hvor de vil bidrage til at skabe et mere sammenhængende og effektivt digitalt økosystem i bygge- og anlægsbranchen.
People

NBS Nordic, en del af Byggefakta A/S, har indgået et partnerskab med buildingSMART Danmark med det formål at styrke digitaliseringen og fremme samarbejdet i bygge- og anlægsbranchen. Vi har haft mulighed for at tale med Nicklas Verdier Østergaard, der er Product Manager hos NBS Nordic, og som spiller en central rolle i implementeringen af NBS Nordic løsningen på det nordiske marked.

Nicklas har altid set det som en ledende virksomheds ansvar at bringe branchen videre. Derfor blev partnerskabet mellem NBS Nordic og buildingSMART Danmark et naturligt skridt. Samarbejdet giver dem mulighed for at tage del i den internationale udvikling inden for openBIM og buildingSMART og være tættere på udviklingen, især når det kommer til håndtering af producentdata og egenskabsdata.

BuildingSMART spiller en afgørende rolle i løsningen af de udfordringer, som bygge- og anlægsbranchen står overfor. Nicklas påpeger, at IFC (Industry Foundation Classes) er mere end bare et filformat til BIM-objekter. Det repræsenterer en verden af forbundne data og muliggør en bredere anvendelse af informationerne i byggeriets livscyklus. BuildingSMART har kontinuerligt forbedret IFC-formatet og spiller derfor en afgørende rolle i den digitale udveksling.

Nicklas fremhæver også vigtigheden af at tænke ud over 3D-modellerne og se openBIM som mere end bare IFC. Det handler om at skabe forbundne data og intelligente produktionskort og arbejdsbeskrivelser. For at lykkes med den digitale udveksling er det nødvendigt at være enige om udvekslingsformater, og her spiller buildingSMART en afgørende rolle i at fastsætte standarder og sikre interoperabilitet mellem forskellige digitale miljøer.

I forhold til openBIM og buildingSMART Danmark ønsker Nicklas at arbejde på at sikre, at digitale miljøer kan tale sammen, og at Information og Kommunikationsteknologi (IKT) omfatter mere end bare BIM. Han ser det som en vigtig opgave at sikre, at den nødvendige infrastruktur og de rigtige rammer er på plads, så digitaliseringen kan finde sted på en effektiv og gnidningsløs måde.

NBS Nordic og Byggefakta er en unik kombination af information og dataleverandører samt den tilhørende infrastruktur. Deres partnerskab med buildingSMART Danmark vil bidrage til at skabe et mere sammenhængende og effektivt digitalt økosystem i bygge- og anlægsbranchen. Ved at fokusere på openBIM og buildingSMART kan de følge med i den internationale udvikling og bidrage til at forme fremtidens digitale byggeri i Danmark.