DSC00633
PIONERPROJEKT

Styrket vidensflow mellem projekterende og udførende

Byggebranchen råder over en række værktøjer til at udtrykke informationsbehov og stille krav til hinanden. 
 
Men hvordan får de projekterende og udførende bedst udtrykt, hvad de har behov for af information i forbindelse med byggeprojektet? Og hvordan sikrer vi, at de når en fælles forståelse af projektet, så byggeriet kan køre gnidningsfrit?

Samarbejdspartner

I byggebranchen bruger vi forskellige værktøjer til at kommunikere vores behov, afstemme forventninger og stille krav til hinanden. Dette inkluderer IKT-aftaler, specifikationer for bygningsdele og leverancer. Digitale modeller og platforme har potentiale til at lette informationsdeling mellem de forskellige aktører i byggeprojekter.

Men der er en udfordring med at etablere processer, der hjælper med at skabe en fælles forståelse, især når man går fra projektering til udførelse. Det kan være svært at blive enige om, hvilke oplysninger og data der er vigtige, og hvordan de skal udveksles. Det kræver en indsats at realisere potentialet i digitale modeller og platforme, og at få dem til at blive anerkendt som værdifulde værktøjer både for dem, der designer og dem, der bygger.

I 2021 udviklede ConTech Lab og Værdibyg en workshop-metode for at hjælpe rådgivere og entreprenører med at identificere deres informationsbehov og styrke vidensdeling i overgangen fra projektering til udførelse.

Du kan finde mere information om workshop-metoden her.

I et nyt pionerprojekt samarbejder vi tæt sammen med Nyt Hospital Nordsjælland for at dykke dybere ned i udfordringerne og udvikle et digitalt værktøj, som kan understøtte vidensdeling.

Målet med projektet er at kombinere workshop-metoden med eksisterende digitale værktøjer for at gøre det nemmere for de udførende at udtrykke deres informationsbehov til fordel for alle involverede i projektet. Gennem dette pionerprojekt ønsker vi at skabe et værktøj, der fremmer vidensdeling mellem dem, der designer, og dem, der bygger.

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at høre mere om projektet, er du velkommen til at kontakte innovationskonsulent Dan Skovgaard Jensen.