RESEARCHPROJEKT

Digitale værktøjer til understøttelse af mere bæredygtige byggeprocesser

ConTech Lab og Værdibyg har i samarbejde med byggebranchen skabt en oversigt over digitale værktøjer, som understøtter mere bæredygtige byggeprocesser. Du kan downloade oversigten via knappen nedenfor og finde yderligere information om research-projektet på siden her.

Hent oversigten

Dyk ned i den interaktive version

Vil du udforske værktøjer, som er relevante i en bestemt byggefase? Eller ønsker du at læse mere om forskellige værktøjer inden for specifikke bæredygtighedstemaer? Så er den interaktive oversigt herunder et godt sted at starte.

Kender du et værktøj, der bør indgå i oversigten? Så kan du udfylde formularen her med oplysninger.

Kontakt os

Har du spørgsmål, feedback eller forslag til forbedringer til oversigten? Så ræk ud til Innovationskonsulent, Dan Skovgaard Jensen på denne mail.

Du kan også skrive dig op til ConTech Labs nyhedsbrev, hvis du vil have flere nyheder om research- og pionerprojekter. 

Formål og arbejdsproces

Målet med oversigten er at give branchen et overblik over digitale værktøjer, som bruges i dansk byggeri, og som understøtter mere bæredygtige byggeprocesser.

Udviklingen af nye værktøjer og forbedringen af de eksisterende går stærkt. Ligeledes bliver vi løbende bekendt med flere bæredygtighedstemaer, som med fordel kan inddrages i oversigten.
Oversigten er et dynamisk produkt, som skal opdateres løbende i samspil med branchen. Bl.a. ved det årlige brancheevent Circular Build Forum

Oversigten er et produkt af desk research og omfattende viden, der er hentet igennem: åbne workshops, dialogmøder med den brede branchen samt interviews med fagpersoner og specialister inden for bl.a. drift, udførelse, underentrepriser mm. Arrangementsrækken tæller bl.a.: 
 

  • Circular Build Forum - session om digitale værktøjer i byggeriet (40+ deltagere)
  • Workshop i BLOXHUB - om bæredygtige byggeprocesser og digitale værktøjer (40+ deltagere)
  • Dialog m. brancheorganisationer om værdikædens værktøjer (15 deltagere)
5
1
Session på Circular Build Forum, Nyborg
2
Branchedialog i BLOXHUB, Kbh
3
Workshop i BLOXHUB, Kbh
4
Workshop i BLOXHUB, Kbh

Hvem er oversigten til - og hvordan skal den forstås?

Oversigten er primært rettet mod nye aktører i byggebranchen, der søger inspiration eller overblik over tilgængelige digitale værktøjer, som understøtter mere bæredygtige byggeprocesser. Erfarne aktører kan dog også bruge oversigten til at udforske et bredere udvalg af værktøjer, og teknologileverandører kan få overblik over landskabet af digitale værktøjer.

"Digitale værktøjer" skal ses som en bred definition, der omfatter alt fra større digitale platforme med avancerede funktioner og datahåndtering ned til simplere skabeloner i digitalt, redigerbart format.

"Bæredygtig byggeproces" inkluderer processer eller delprocesser, der er en del af et byggeprojekt med henblik på at opnå et bestemt niveau af bæredygtighed.

Klik herunder, hvis du vil læse mere om de metodiske overvejelser, afgrænsningen og den begrebsafklaring, der ligger bag oversigten.

Baggrund for oversigten
8