Nytår 2024

Godt nytår fra buildingSMART Danmark

Godt nytår og ikke mindst en stor tak for din opbakning til buildingSMART Danmark aktiviteterne i det forgangne år. Sædvanen tro har det været et travlt år i buildingSMART Danmark, hvor vi udover en lang række aktiviteter også har budt COWI, GRAPHISOFT Center Danmark, GRAVICON DK og NBS Nordic velkommen til som partnere.

Der er sket en række ting som er værd at fremhæve i 2023. Det har været et år, hvor opmærksomheden omkring openBIM og buildingSMART er taget til og hvor der har været godt gang i projekter og udveksling af erfaringer, der vedrører openBIM og åben formater. 

 

People

Ny IKT-guide viser vejen til bedre digitalt samarbejde

I samarbejde med Molt Wengel og Formfaktor/GRAPHISOFT Center Danmark har vi udgivet IKT-guiden ’Bygherrens anvendelse af IKT og openBIM’. I den håndgribelige guide finder du masser af facts, forklaringer og gode råd til, hvordan du som bygherre optimerer det digitale samarbejde.

Guiden er gratis og kan downloades her.

Vil du vide mere om IKT-guiden? Så sæt kryds i kalenderen d. 6. februar, hvor vi i samarbejde med Molt Wengel og Formfaktor/GRAPHISOFT Center Danmark inviterer til eftermiddagsevent, hvor du også kan opleve præsentationer af LYTT Architecture og ADEPT – og ikke mindst får mulighed for at kombinere det faglige med det sociale.

Info og tilmelding finder du her.

Christina Hvid bliver bestyrelsesmedlem i buildingSMART International

Med Christina Hvids, direktør i Molio, indtrædelse i buildingSMART Internationals bestyrelse kom Danmark for alvor med i inderkredsen af det verdensomspændende samarbejde for digitalt samarbejde og fri dataudveksling i bygge- og anlægsbranchen. Det giver os en unik mulighed for at få indflydelse på bSIs strategiske arbejde.

Billiald om potentialet ved openBIM

openBIM er ikke en abstrakt idé. Det er en praktisk tilgang, der har potentiale til at gøre byggebranchen mere effektiv og mere bæredygtig. Sådan lød budskabet fra Clive Billiald, CEO buildingSMART International på buildingSMART Danmark konferencen.

Se videorækken "Unboxing openBIM" med Clive Billiald

Et kig i krystalkuglen for 2024

2024 byder på mange spændende arrangementer og aktiviteter.

buildingSMART International er i fuld gang med at finde sponsorer til projekterne i det strategiske udviklingsprogram for openBIM, som de netop har lanceret.

Derudover tænker vi, at disse datoer kan have din interesse - så sæt endelig et kryds  kalenderen allerede nu:

• D. 29. til 31. januar 2024 deltager buildingSMART Danmark i InfraBIM Open i Lyon, Frankrig https://www.infrabimopen.com/en
• D. 2. februar 2024 er der workshop 5 om openBIM efter de digitale afleveringer til bygnings- og ejendomsdriften hos Molio i Herlev.
• D. 27. februar 2024 buildingSMART Danmark Teknisk Komitemøde 6 for Community og Strategi partnerne, hos Molio i Herlev
• D. 6. marts 2024 er der workshop 6 om openBIM efter den digitale aflevering til bygnings- og ejendomsdriften hos Molio i Herlev
• D. 12. til 15. marts 2024 deltager buildigSMART Danmark i buildingSMART International Summit i Valencia i Spanien, https://www.buildingsmart.org/event/international-standards-summit-valencia-2024/
• D. 20. marts 2024 afholder buildingSMART Danmark openBIM-samarbejdsdomænet Infrastruktur og Jernbane-møde 7 hos Molio i Herlev
• D. 23. maj 2024 afholder buildingSMART Danmark den 3. årlige buildingSMART Danmark konference.
• I løbet af første kvartal udgiver buildingSMART Danmark nye openBIM guides som blandt andet en use case-guide og openBIM-metodeguide.
• Derudover arbejder vi på et IFC4.3-seminar inden påsken 2024 for buildingSMART Danmark partnerne.

Mere information kommer i løbet af januar 2024.

Tusind tak for jeres opbakning til buildingSMART Danmark og jeres bidrag til at skabe en mere effektiv, digital og bæredygtig bygge- og anlægsbranche i 2023.

Skulle du ikke have fået tilmeldt dig nyhedsmailen fra buildingSMART Danmark kan du gøre det her.

Vi glæder os til godt samarbejde igen i 2024.