Toplederhandletank

Sådan accelererer vi den bæredygtige dagsorden

Hvordan kan vi accelerere en bæredygtig udvikling på tværs af byggebranchen? Det er 17 topledere på tværs af byggeriets værdikæde netop nu i gang med at finde ud af i en nyetableret Toplederhandletank. Handletanken er sat i gang af Molio og ConTech Lab og det første af fire møder er afholdt.

Mange initiativer sætter fokus på at styrke en bæredygtig udvikling af branchen. Initiativerne har synliggjort branchens forbedringspotentiale, men også nødvendigheden af, at initiativerne udvikles og gennemføres i et strategisk perspektiv på tværs af branchens værdikæde.

 

People

Foto: Bagerst (fra venstre): Katja Viltoft, JJW Arkitekter, Christina Haupt, ConTech Lab, Thomas Vilsbøll, ISS Facility Services, Søren Brøndum, Rambøll, Peter Kaas Hammer, Kemp & Lauritzen, Claus Skytte, Deas, Jens Højgaard Christoffersen, COWI, Michael S. Larsen, CG Jensen. Midt: Heine Knudsen, Region Hovedstaden, Tina Mayn, VELUX, Thomas Holluf Nielsen, Domea, Hans-Bo Hyldig, FB Gruppen, Gyrithe Saltorp, Vilhelm Lauritzen Architects. Forrest: Christina Hvid, Molio, Mia Helvig Manghezi, PensionDanmark, Dan Vorsholt, GSV Materialeudlejning, Mette Bredkjær, SOLAR, Rikke Dalsgaard, Dalsgaard & Co.
Ikke til stede: Christian Poulsen, Copenhagen Airports, Henrik Mielke, MT Højgaard.

Toplederhandletanken har fokus på at definere, hvad der skal til for at byggebranchen bliver bæredygtig. Handletanken har en strategisk tilgang til denne opgave og arbejder hen imod konkrete og handlingsorienterede resultater. Deraf navnet Handletank:

- Vi har haft det første møde af fire i handletanken med 17 topledere fra virksomheder på tværs af branchen og jeg er meget optimistisk. Der var masser af vilje til samarbejde og lyst til at hæve barren og tænke strategisk og holistisk. Og det er det, der skal til, hvis vi skal lykkes med at accelerere den bæredygtige dagsorden, siger Christina Hvid, som er initiativtager til Toplederhandletanken.

En af deltagerne i handletanken er adm. direktør i Domea, Thomas Holluf Nielsen:

- Jeg var glad for invitationen fra Molio til at deltage i handletanken. Dels kalder emnet på konkret handling og dels føler jeg mig, som repræsentant for en af de store bygherrer, forpligtet til at være med til at sætte fuld fart på den grønne omstilling – ikke mindst på strategisk niveau. Det er vigtigt, at de personer, der sidder for bordenden ude i bestyrelserne og i direktionerne, påtager sig et ansvar og sikrer følgeskab og handling.

- Der var en rigtig god energi på det første møde og et højt vidensniveau hele vejen rundt om bordet. Men frem for alt var der vilje til at bidrage til den grønne omstilling og til at forpligte sig på dette over for hinanden, siger Thomas Holluf Nielsen.

Hele værdikæden forener kræfterne

Handletanken drives i et samarbejde mellem Molio, ConTech Lab og Rikke Dalsgaard fra konsulentvirksomheden Dalsgaard & Co. A/S. Deltagerne er personligt udpeget og nøje udvalgt. Som vist på billedet repræsenterer de hele værdikæden; bygherre, rådgiver, arkitekt, entreprenør, materialeentreprenør, materialeleverandør og driftsherre:

- Det er afgørende, at værdikæden taler sammen og forener kræfterne. Deltagerne er inviteret til 4 arbejdsmøder og deres arbejde skal resultere i et konkret og handlingsorienteret output. Ambitionen er, at handletanken kommer frem til en afklaring af hvilke indsatser, der skal til for at komme videre men også hvordan implementeringen skal foregå og hvor de enkelte indsatser skal forankres, siger Christina Hvid.

- I Toplederhandletanken får vi skabt værdifuld udveksling af viden og et forum for konkrete handlinger på tværs af værdikæden. Det mener jeg afgjort, er det, der skal til for at bære udviklingen fremad, siger Thomas Holluf Nielsen, adm. direktør i Domea.

Sidste møde i møderækken afholdes i januar 2023.