Bog Magasin 1 2000X1333
Udgivelser og baggrund

Molio Magasin 2018

Med afsæt i Digitalt Barometer udgav Molio et magasin i 2018, hvor en række pionerer fra branchen drøfter perspektiverne i digitalisering.

Magasinet indeholder spændende cases, interviews og aktuel viden om digitale trends i byggebranchen.

Læs hele magasinet

Bog Magasin 2a 1982X1771

Molio Magasin

 

Dansk version

Download
Bog Magasin 2a 1982X1771

Molio Magazine

 

English version

Download

Resumé af magasinets hovedpointer

Molio Magasin udspringer af resultaterne af undersøgelsen Digitalt Barometer og leverer i magasin-form spændende cases, interviews og aktuel viden om digitale trends i byggebranchen. 

Det er vores ønske med denne publikation at inspirere til at søge nye veje, være nysgerrig og samarbejde på nye måder med nye aktører.

Jørn Vibe Andreasen, tidligere adm. direktør i Molio

Relationer er fælles pejlemærke for fremtidens byggeri

Byggeriets fremtid hviler på åbenhed, dialog og samarbejde i hele værdikæden, hvor vægten i den digitale dagsorden flytter sig fra data, software og værktøjer over mod organisering, kundebehov og kommunikation.

Jørn Vibe Andreasen, tidligere adm. direktør i Molio

Digitaliseringssucces kræver ny kultur og andre kompetencer

Byggebranchen er traditionelt set baseret på en fysisk, rationel tankegang, der kan gøre det svært at se perspektivet i de digitale forretningsmuligheder. Men for at overleve som virksomhed i byggeriet er det nødvendigt at fremelske en ny kultur, hvor det rationelle fungerer side om side med eksperimenter, fejl og inspiration fra uventede kanter. Det kræver ikke blot en ny tankegang, men også andre kompetencer end hidtil.

Pernille Kræmmergaard, direktør for Digitaliseringsinstituttet, Martin Manthorpe, direktør for forretningsudvikling og strategi, NCC og Preben Mejer, it-ekspert og direktør for det digitale videncenter Radr.

Fra investeringer i pizzaer til digitalt byggeri

Den digitale startup, projektstyringsværktøjet Geniebelt, har i dag opnået stor succes i byggeriet ved at gøre besværlige processer nemmere med digitale løsninger. Iværksætteren Klaus Nyengaard, der fik Just Eat til at vokse fra 40 til 1.000 ansatte, fortæller her, hvorfor han med Geniebelt er gået ind i at investere i det digitale byggeri.

Klaus Nyengaard, investor og serieiværksætter

Digitalisering og e-handel truer det klassiske grossistfags plads på markedet, og for at komme ud af farezonen er grossisterne derfor nødt til at gentænke deres forretning. Byggevirksomheden Solar har vendt udviklingen til fremgang ved at indgå nye og flere typer samarbejde - også med konkurrenterne.

Hugo Dorph, kommerciel direktør hos Solar

Byggeriet står over for digital revolution

BIM bliver fremover et af de afgørende samarbejdsredskaber i en byggebranche, hvor den digitale forandring ikke længere nødvendigvis kommer fra et lovkrav, men snarere fra en fremtid, vi ikke kender. Det betyder et farvel til vanetænkning og et goddag til mere samarbejde, dialog og transparens.

Mette Glavind, direktør for Byggeri & Anlæg ved Teknologisk Institut, Marianne Friis, der er Head of BIM Management hos Arkitema Architects og Tonni Elkjær, konstruktionsingeniør og BIM-faggruppeansvarlig hos Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Vi sparer masser af penge på at bygge digitalt

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) har sin egen afdeling bygherreafdeling, som bygger for 800 mio. kroner om året. Når projekterne bliver færdige til tiden og holder prisen, skyldes det ofte, at de er lykkes med en god digital bygge- og kommunikationsmodel. Bygherrechefen og projektchefen på DTU fortæller her, hvilke gevinster og udfordringer de har oplevet i overgangen til digitalt byggeri.

Claus Møller Rasmussen, bygherrechef hos DTU og Francois Svend Court-Payen, projektchef hos DTU

Det kræver mod, investeringer og solidt strategiarbejde at digitalisere

Den største investering i digitale byggeprocesser er det mod, der skal til for at bryde op med velkendte vaner. Samtidig kræver succesfuld digitalisering investeringer og et solidt strategiarbejde, hvor den menneskelige faktor spiller en afgørende rolle både ift. kompetencer, samarbejde og teknologi.

Àstridur Elin Àsgeirsdottir, VDC Development Manager hos Per Aarsleff

Læs mere om Det Digitale Barometer 2018, som er baggrund for Molio Magasin - klik her