Projektlederskab - effekt til tiden
Bøger og forlag

Projektlederskab - effekt til tiden

Bogen tager fat i lederrollen og kan betragtes som en overbygning til de mange projektbøger, der findes.

Forfatter: John Ryding Olsen
Sider: 551
Sprog: Dansk
Udgivelsesår: 2016
Udgiver: Jurist- og Økonomforbundet

Varenummer: dbk17003

Tema
Bøger og forlag
396,-
495,- inkl. moms

Projektarbejdsformen er i rivende udvikling. Alle de nye koncepter fokuserer på værktøjer, metoder og principper. Det er en forholdsvis rationel tilgang til projektledelse, hvor succes er defineret som leverance til tiden og på budget. Hvis vi skal videre, er vi nødt til at se på lederskabet projektlederskabet.

Projektlederskabet - effekt til tiden sætter fokus på to væsentlige temaer:

Effekt. Vi gennemfører projekter for at opnå effekt. Derfor stopper projektet ikke ved leverancerne, men først når de ønskede effekter er opnået. Projektledelse handler om at lede hele business casen, både omkostningerne og i høj grad også indtægterne.

Lederskab. Effekt kræver, at man kan skabe enighed en fælles vision og at man kan skabe følgeskab. Ud over leverancerne skal projektet skabe de nødvendige kompetencer og den ønskede adfærdsændring hos medarbejderne, først derefter ses den forretningsmæssige effekt.Nye krav til projektlederen Betingelserne for at udføre projektledelse har ændret sig, ligesom organisationer og projektledere er blevet mere modne og erfarne. Det stiller nye forventninger til projektlederens lederegenskaber.

Bogen tager fat i lederrollen og kan betragtes som en overbygning til de mange projektbøger, der findes.