Retn.linje 010-3 El-termografering Certific. e-bog (1)
Bøger og forlag

Retn.linje 010-3 El-termografering Certific. e-bog

Retningslinje 010-3 El-termografering, Certificering af personer der udfører el-termografering

Udgiver: Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut
Udgivelsesår: 2013
Sider: 29

Tema
E-bøger
245,-
306,25 inkl. moms

De nye retningslinjer for DBI certificeret el-termografering, skal gøre el-termografering til et endnu bedre værktøj, når det gælder om at forebygge brande og undgå produktionsstop.
Teknologien og behovet inden for el-termografering har udviklet sig en del siden udgivelsen af "Nordisk guideline for certificering af el-termografer". Der stilles stadig større krav til dokumentation af sikring og sikkerhed i virksomhederne, og samtidig har vi høstet en række erfaringer i den periode ordningen har fungeret. På den baggrund har DBI, sammen med de berørte organisationer og interessenter, gået ordningen efter i sømmene, med henblik på at ajourføre og forbedre den.
De nye retningslinjer består af tre dele:
- Retningslinje 010-1 El-termografering, Vejledning i udførelse
- Retningslinje 010-2 El-termografering, Virksomhedsgodkendelse
- Retningslinje 010-3 El-termografering, Certificering af personer der udfører el-termografering

De væsentlige ændringer er:
- Vejledning i udførelse er opdateret og udarbejdet i DBI regi. Det betyder, at referencegruppen for el-termografering i fremtiden, sikrer løbende revision og tolkning.
Den virksomhed, hvortil den certificerede el-termograf er tilknyttet, skal have 3. part s verificeret et implementeret kvalitetsstyringssystem, i henhold til definerede krav. Virksomheden skal godkendes af DBI.
- Der er indført en el-termograf uddannelse, som overbygning på termografi uddannelsen (Level I). Denne uddannelse skal erstatte kravet om 50 timers erfaring, under ledelse af allerede certificeret el-termograf.
- Re-certificeringskursus erstattes af obligatorisk deltagelse i defineret ERFA møde, med afsluttende multiple choise prøve.
- Der stilles krav til underviser.
- Der stilles krav til auditerende, godkendende og certificerende organ.
- Der er øgede krav til kamera. Dette for at øge sikkerhedsafstanden for el-termografen, for at sikre større overblik under termograferingen, samt for at øge muligheden for at detektere fejl i mindre komponenter.

For de eksisterende certificerede el-termografer oprettes et opdateringskursus, der giver kompetence til at blive certificeret i henhold til de nye retningslinjer.
Krav til kursusudbyder dispenseres i 12 måneder efter udgivelse, for opfyldelse af appendiks B punkt 3, "skal være DBI certificeret".

Læs venligst dette, før du bestiller din e-bog

Når du køber en e-bog i webshoppen, modtager du en mail med link til download af vieweren LockLizard. Vieweren kan hentes ned til nedenstående styresystemer. I samme mail modtager du også en licensfil, som giver dig adgang til at downloade og læse din e-bog. Licensfilen skal aktiveres, før du kan åbne din e-bog.

E-bogen kan læses med følgende styresystemer: WindowsMac OSiOSAndroid.

 

Digitale rettigheder

Din e-bog er en enkeltbrugerudgave, og kan kun åbnes på den enhed, hvor din licens er installeret. Har du installeret din e-bog på en PC eller Mac, har e-bogen følgende rettigheder:

  • Dokumentet bliver vandmærket med navn og firmanavn
  • Du kan udskrive én gang, så sørg for, at printeren er tændt og fungerer korrekt, inden du udskriver
  • Du kan udskrive i farver og duplex
  • Du kan ikke kopiere tekst og billeder fra e-bogen
  • E-bogen har ingen udløbsdato
  • Har du installeret din e-bog på en tablet eller smartphone, skal du være opmærksom på, at LockLizard-vieweren ikke understøtter print
  • Du kan få flyttet din licens fra en enhed til en anden. Kontakt vores support på support@molio.dk eller 7012 0600