Sammenkoblede installationer 4UDG 2024 e-bog
Retningslinjen er gældende for projektering, installation og vedligeholdelse af sammenkoblede installationer der har indflydelse på brandsikkerheden.
- herunder systemintegrationstest
I bygninger, med et sammenhængende system af installationer der har indflydelse på brandsikkerheden, er det forudsat, at alle installationer fungerer korrekt, både som selvstændige installationer, og det samlede system har den ønskede virkning.
Formålet med denne retningslinje er at beskrive funktionskrav til systemopbygningen samt systemintegrationstest.
Sikkerheden for personer, der opholder sig i en bygning er afhængig af, at de brandtekniske installationer i bygningen fungerer efter hensigten.
Disse brandtekniske installationer er ofte sammenkoblet indbyrdes, eksempelvis detekterer et brandalarmanlæg en brand og herefter aktiveres et andet anlæg, der f.eks. varsler personer, starter brandventilation, atriumsprinkling mm. (disse anlæg er herefter omtalt som brandtekniske installationer).
Denne retningslinje angiver mindstekrav til forbindelserne mellem de forskellige typer brandtekniske installationer samt forbindelser til andre installationer med indflydelse på brandsikkerheden, funktionskrav til sammenkoblingen mellem anlæggene og krav til overvågning af kortslutning, afbrydelse eller fejl i sammenkoblingen, for derved at sikre en god kvalitet af udførelsen.
Retningslinjen er gældende for projektering, installation og vedligeholdelse af sammenkoblede installationer der har indflydelse på brandsikkerheden.
Denne retningslinje erstatter DBI Retningslinje 006 Sammenkoblede installationer Herunder systemintegrationstest 3. udgave september 2019.
DBI retningslinje 006 Sammenkoblede anlæg herunder systemintegrationstest 4. udgave, træder i kraft marts 2024.
I en overgangsperiode på 6 måneder fra ikrafttrædelsesdato kan DBI Retningslinje 006 Sammenkoblede installationer
Herunder sytemintegrationstest 3. udgave september 2019 fortsat anvendes.