branddagen
Konferencer

Branddagen

Konferencen tager afsæt i de nyeste reguleringer af brandregler, og går i dybden med hvilken effekt de har i praksis.

Varenummer: 12100569

Tema
Bygningsfysik
4.300,-
5.375,- inkl. moms

Kom til årets Branddage 2019

DBI og Molio følger op på de sidste års succeser og afholder endnu en fælles konference 'Branddagene' for byggeriets aktører.
Konferencen løber over to dage - den 9.-10. september 2019 i HUSET Middelfart og den 11.-12. september 2019 hos DBI i Hvidovre. For tilmelding i Hvidovre benyttes dette link

Dette er blot en tilmeldingsside for konferencen.
Du henvises til konferencens hjemmeside, hvor du kan finde alle informationer om konferencen.

Indhold
Nedenfor ses nogle af de emner, vi satte fokus på på Branddagene i 2018:

Dag 1: Det store overblik efter implementeringen af BR18
- Status på certificering af brandrådgivere
- Sammenhæng mellem bygningsklasser, brandklasser og anvendelseskategorier
- Vejledning og præaccepterede løsninger (Bygningsreglementet)
- Indsatstaktisk vejledning i traditionelt byggeri

Dag 2: Implementering af vejledningerne i byggeriet
- Nye krav til beklædninger og regnskærme
- Design af flugtvejstrapper: sikkerhedstrapper, flugtvejstrapper, luftslusetrapper og krav til indretning af forrum
- Nye muligheder for indskudte etager i traditionelt byggeri, design og anvendelse
- Redningsberedskabets indflydelse på bygningens design, design af stigrør afhængigt af bygningshøjde, placering af ABA-tavler m.m.

Målgruppe
Konferencen henvender sig til arkitekter, konstruktører og ingeniører som arbejder med design af brandsikre bygninger og konstruktioner, undervisere ved tekniske læreanstalter, samt byggesagsbehandlere der skal være med til at sikre, at de byggede bygninger rent faktisk lever op til gældende brandkrav.

Priser
Konferencen koster kr, 6.500,-.

Netværksmiddag
I tilknytning til konferencen i Middelfart afholdes en netværksmiddag med 3-retters menu inkl. vin, som du er meget velkommen til at tilmelde dig.
Prisen for netværksmiddag er 320 kr. ekskl. moms og den bookes direkte hos Molio Kurser ved tilmelding.

Overnatning
Prisen for overnatning i Middelfart er 540 kr. ekskl. moms. Såfremt du ønsker overnatning skal dette bookes særskilt direkte hos Molio Kurser ved tilmelding.

Vores tidligere deltagere siger
"Det er kompetente folk som ved hvad de snakker om."
"Relevante emner, og gode undervisere"
"God information og super oplæg af Ib Bertelsen"
"Dygtige foredragsholdere. Gode emner."
"Relevante emner. Der var tid til netværk med kollegaer og samarbejdspartnere"
"Det er gode emner, som er spændende. Det er muligt at stille spørgsmål, således at der kan være en debat. Kompetente foredragsholdere."
"Godt at få gennemgået nye krav og bestemmelser, som blev formidlet godt".
"Foredragsholderne måde og formidlede regler og deres erfaringer omkring emnerne."
"At det var et blandet forum og relevante emner"
"Rene Ruusunens indlæg om Brandvæsnets særlige udfordringer. Det viser hvor vigtigt det er at ind tænke beredskabets muligheder ved projektering."

Undervisere
Projektleder og specialist og kursusleder Anders Bach Vestergaard, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut
m.fl.

Baggrund
"Branddagen" har været en årligt tilbagevendende konference om brandsikring af byggeri. Konferencen udspringer af et styrket samarbejde mellem Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI) og Molio.
Læs pressemeddelelse her

God brandsikring er ikke kun kendskab til hvilke funktionskrav der er gældende, f.eks. hvilke funktionskrav der stilles til det bærende og stabiliserende hovedsystem for et højt hus. God brandsikring er også at forstå hvilke bygningsdele og konstruktionsopbygninger der rent faktisk indgår i dette system. Først da ved man om bygningen imødekommer de stillede brandkrav.

God brandsikring er også at undersøge og lære om hvilken indflydelse nye brandmæssige tiltag har på de bygningsdele der brandsikres. Eksempelvis brandsikring af stråtage: Tækkebranchen har med de nye brandregler fået en mulighed for at øge deres markedsområde, da afstandskravet kan nedsættes hvis stråtaget brandsikres. Men det er nødvendigt at klarlægge hvilken indflydelse brandsikringen har på stråtaget, således at eventulle fugtskader og nedsættelse af levetiden kan undgås.

God brandsikring skal sikre at personer i en bygning ikke kommer til skade i tilfælde af brand. Dét krav der gælder både for de personer der er i bygningen, og for de redningsfolk der skal redde bevægelseshæmmede ud og efterfølgende skal slukke branden. Derfor forudsætter god brandsikring at der er overensstemmelse med de byggetekniske forhold, hvordan bygningen anvendes og hvor gode redningsberedskabets indsatsmuligheder er.

Molio of DBI forbeholder sig ret til ændringer.

 • Beskrivelse
 • Program
 • Oplægsholdere
 • Praktisk
 • Deltagerne siger

På Branddagen 2022 får du overblik over de nye brandkrav og vejledninger, der danner grundlag for fremtidens brandsikring af byggeri i Danmark. 

Branddagen er en årligt tilbagevendende konference om brandsikring af byggeri. 

Konferencen henvender sig til arkitekter, konstruktører og ingeniører som arbejder med design af brandsikre bygninger og konstruktioner, undervisere ved tekniske læreanstalter, samt byggesagsbehandlere der skal være med til at sikre, at de byggede bygninger rent faktisk lever op til gældende brandkrav.

Branddagen er en årligt tilbagevendende konference om brandsikring af byggeri. Konferencen udspringer af et samarbejde mellem Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI) og Molio. 

God brandsikring er ikke kun kendskab til hvilke funktionskrav der er gældende, fx hvilke funktionskrav der stilles til det bærende og stabiliserende hovedsystem for et højt hus. God brandsikring er også at forstå hvilke bygningsdele og konstruktionsopbygninger der rent faktisk indgår i dette system. Først da ved man om bygningen imødekommer de stillede brandkrav.

God brandsikring skal sikre at personer i en bygning ikke kommer til skade i tilfælde af brand. Det krav der gælder både for de personer der er i bygningen, og for de redningsfolk der skal redde bevægelseshæmmede ud og efterfølgende skal slukke branden. Derfor forudsætter god brandsikring at der er overensstemmelse med de byggetekniske forhold, hvordan bygningen anvendes og hvor gode redningsberedskabets indsatsmuligheder er.

Program er under udarbejdelse

Vi er i gang med at udarbejde program og finde spændende indlægsholdere. 

Netværksmiddag

I tilknytning til konferencen i Middelfart afholdes en netværksmiddag med 3-retters menu inkl. ½ flaske vin, som du er meget velkommen til at tilmelde dig. Prisen for netværksmiddagen er 400 kr. (ekskl. moms) og skal bookes ved tilmelding.

På kursusstedet følges alle retningslinjer i forhold til Corona

safe to visit

Læs om vores digitale kursusmaterialer 

Branddagen afholdes i Hvidovre på følgende dato:

Den 10. mart 2022 kl. 09:00 - 17:00

Tilmelding sker direkte hos Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut - du kan tilmelde dig her  

 • "Netværksaftenen var særlig god, og der var fin tid til at skabe relationer."
   
 • "Gode indlæg med passende pauser, super god mad både til frokost og aften. Kan anbefales."
   
 • "Relevante emner. Der var tid til netværk med kollegaer og samarbejdspartnere."

 • "Det er gode emner, som er spændende. Det er muligt at stille spørgsmål, således at der kan være en debat. Kompetente foredragsholdere."