CBF25 Webshop Dag 2
Konferencer

Circular Build Forum - dag 2

Denne billet gælder kun deltagelse den 29. januar 2025. Ønsker du at tilkøbe festmiddag (den 28. januar) eller overnatte mellem d. 28. - 29. januar 2025 så skriv til info@circularbuildforum.dk. Ønsker du at overnatte efter kongressen kontakt Marienlyst Strandhotel.

Tema
Bæredygtighed
2.500,-
3.125,- inkl. moms

Kontakt Molio på 70 12 06 00 for at høre mere om denne konference.

  • Beskrivelse
  • Se tovholderne

I en tid, hvor den grønne omstilling og bæredygtighed er på den politiske dagsorden som aldrig før, og hvor alle brancher forventes at byde seriøst ind med løsninger, er der potentielt konkurrencefordele at hente for virksomheder, der arbejder innovativt, med cirkulær økonomi.

 

Følg med på LinkedIn, hvor vi løbende deler udklip fra programmet. 

 

Circular Build Forum Kongres er en 2-dages kongres, og denne billet giver adgang til anden dag. Kongressen samler alle aktører og interessenter inden for Cirkulær Økonomi i byggeri. Kongressen er en årligt tilbagevendende begivenhed.

Dagsmøde inkluderet fuld forplejning

Kr. 2.500 kr.
* inkluderer adgang til første dag med fuld-dagforplejning. Dette inkluderer ikke middag og overnatning.

Se beskrivelse for hele kongressen her

Kongressen har til formål at fremme udviklingen af netværk på tværs af de mange organisationer og initiativer over hele landet inden for dette område.

Som deltager på kongressen kommer du hjem med ny viden og erfaring samt et godt blik for udviklingen af tværgående løsninger.

Arbejder du i bygge- og anlægsbranchen og har du, sammen med din arbejdsplads, ambitioner om at løfte bæredygtighed til nye højder med nye arbejdsgange, materialer og idéer? Så er kongressen den helt rigtige for dig.

I Danmark findes mange små ikke-koordinerede formelle og uformelle netværk, som arbejder på at fremme løsninger på den cirkulære dagsorden inden for byggeriet. Alle forsøger at opfinde den dybe, innovative tallerken.

Løsningerne ender typisk med at blive meget forskelligartede. Det giver derfor mening at samle alle disse gode kræfter og få defineret en fælles vej mod de gode cirkulære økonomiske og bæredygtige løsninger inden for byggeriet.

 

 

Det kan du bl.a. opleve på dag 2

Præsentation Af Keynote Dag 2 D. 11.12.23

"Vi har specifikationer for genanvendelse af knust beton som tilslag til ny beton, men det finder stadig ikke sted i nævneværdigt omfang. Vi har fuldt styr på genbrug af mursten, men det sker ikke i tilstrækkelig grad, og vi er kommet godt i gang med genbrug/genanvendelse af træ, men det er heller ikke rigtig noget der rykker. Materialeteknologisk set er vi et mulehår længere end, hvor vi var for 30 år siden"

Det svarer keynote på #CBF24, Erik Lauritzen fra Lauritzen Advising, da samtalen falder på udviklingen inden for genbrug og genanvendelse siden 1980'erne og 90'erne.

Præsentation Af Session LI M. Majbritt Og Anna Mette

De første erfaringer med brugen af materialepas er klar!

På Circular Build Forum 2023 løftede vi sløret for et nyt materialepas, og siden da er de første praktiske erfaringer med anvendelse af materialepasset blevet gjort. De erfaringer vil blive delt på #CBF24, når Majbritt Juul og Anna-Mette Monnelly står i spidsen for sessionen "Materialepas som nøglen til cirkulær økonomi".

På denne session kan du høre mere om, hvad materialepas betyder for branchen, hvordan de styrker sporbarhed, kvalitet og ikke mindst bæredygtighed i hele byggeprocessen.

Præsentation Af Session LI Post M. Jørgen Lange

Er opskriften på mere cirkularitet i nyt byggeri "learning by doing" eller kræver det at vi arbejder med nye cirkulære processer? Og hvordan når vi i mål, når vi prøver at simplificere noget så komplekst som et byggeri? 

Udgangspunktet for session er tilrettelæggelse, design og udbud af et nyt ressourcecenter i Middelfart Kommune. Du kan blandt andet blive klogere på hvilke dilemmaer, balancer og konkrete løsninger der er i spil, samtidig med at der i plenum også skal drøftes samfundsansvar i grøn omstilling kontra brugerhensyn, materialejagt, ansvarsforhold, æstetik, totaløkonomi og funktionalitet.

Udklip Fra Session

Byggebranchen er en af de primære årsager til Danmarks høje materiale- og klimatryk, ifølge den danske Circularity Gap Report fra 2023. EU's nye direktiv for bæredygtighedsrapportering (CSRD) stiller derfor krav om, at virksomheder skal undersøge hvorvidt de er omfattede af EU-Taksonomien.

På denne session kan du få et indblik i cirkularitet i ejendomsbranchen, og hvordan ejendomsudviklere og store investorer arbejder med EU-Taksonomien. Derudover belyses det, hvordan de forventer det bliver at arbejde med de nye krav om cirkulær økonomi, som træder i kraft i 2024.

Præsentation Af Session LI Post M. Jesper Salling

Når byggematerialer og komponenter skal genbruges og indtænkes i et nyt eller eksisterende byggeri, er det den udførendes opgave at indbygge eller renovere dem. 

På sessionen om Genbrug af byggematerialer: De udførendes erfaringer, får du en række af udførendes perspektiver på, hvorfor og hvornår de vælger at genbruge byggematerialer og komponenter, hvordan kunderne reagerer på det, samt hvilke barrierer de møder.

Præsentation Af Session LI Post D. 18.10.23

Ofte er der stor usikkerhed forbundet med at anvende genbrugsmaterialer, hvorfor der også et stort potentiale i at have kendskab til, hvordan man netop kan håndtere både tvivl og eventuelle konflikter. 

På sessionen kan du blandt andet få indblik i den nye vejledning "Den gode dokumentationsproces". Derudover vil de gennemgå en række gode råd til hvordan dokumentation af genbrugsmaterialer kan foregå, samt give indblik i tre konkrete cases med anvendelse af genbrugsmaterialer.

Præsentation Af Session LI Post D. 02.11.23

Der er ofte stort klimamæssigt potentiale i at genanvende beton - men hvordan foregår det? Hvad skal man tage højde for i forbindelse med lovgivning? Og hvilke økonomiske konsekvenser kan det have at genanvende beton i byggeri?

På sessionen vil Mette Skovgaard sammen med Jette Bjerre Hansen, Thomas Nielsen og Klaus Kellermann dykke ned i genanvendelse af beton i byggeriet, herunder deres erfaringer med fremstilling af genanvendt beton i høj kvalitet, vejledning til bygherre og lovgivning i forbindelse med udbud.

Præsentation Af Session LI Post D. 13.10.23

De fleste nuværende cirkulære forretningsmodeller er bygget på inkrementel forandring, hvor forretningsmodellen justeres i en cirkulær retning uden væsentligt impact. Men hvordan ser vores forretningsmodeller, lovgivning og rammer ud, hvis vi forestiller os en situation, hvor vi har brugt alle ressourcerne?

På sessionen vil Hanne Tine Ring Hansen, Olga Truelsen, Signe Ross og Darma Louise Duus belyse byggeriets værdikæder og forretningsmodeller i et lys, hvor vi ingen jomfruelige materialer har.