Sessioner til dig, der arbejder som bygherre
Bygherres brug af data som drivkraft i cirkulær renovering
Hvilke data har bygherre brug for, for at styre en cirkulær byggeproces? Denne session vil dykke ned i de forskellige stadier af en renoveringsproces, fra den indledende ressourcekortlægning og formulering af udbudskrav til styring, dokumentation og håndtering af byggeaffaldsdata. Vi vil også se på, hvordan data kan understøtte hele processen og spille en central rolle i at opfylde krav til f.eks. ESG-rapportering.
Sessionsledere
Mayes Ali, ConTech Lab
Oplægsholdere
Pernille Kernel, Region Hovedstaden
Nina Koch-Ørvad, Værdibyg
Anna Bergman Sørensen, Jeudan
Offentlige indkøb som kickstarter for cirkulært byggeri
Med et offentligt bygge- og anlægsforbrug på omkring 42 mia. kr. i 2022 kan det offentlige spille en central rolle i forhold til at sikre cirkulær efterspørgsel og generere viden og erfaring i bygge- og anlægsbranchen. I denne session kigges der nærmere på offentlige byggeprojekter, hvor cirkularitet har spillet en afgørende rolle. Hvilke cirkulære tiltag er taget i brug? Hvad vil flere cirkulære krav betyde for branchen? Og bør man politisk sætte ind, for at cirkulære offentlige indkøb bliver standarden i alle offentlige byggeprojekter?
Sessionsleder
Bjarke Møller, Rådet for Grøn Omstilling
Oplægsholdere
Kirsten Truberg Køge Kommune
Morten Nyrup Kaj Ove Madsen Aarhus
Sine Beuse Gate 21
Muligheder for cirkulært byggeri i den almene sektor
Cirkulært byggeri skaber nye muligheder for bæredygtighed i den almene boligsektor, både i driften, nybyg og ved renovering. Sessionen belyser, hvordan genbrug af materialer, ressourceeffektivitet og livscyklus-tænkning kan styrke almene projekter og driften af almene boliger. Med konkrete eksempler på projekter, der enten er under udvikling eller allerede er færdiggjort, dykker vi ned i de udfordringer og fordele, der følger med anvendelsen af cirkulære principper i praksis. Vi ser nærmere på, hvordan Landsbyggefonden og Byggeskadefonden igennem rammer og regulativer kan medvirke i processen omkring cirkulære projekter.
Sessionsledere
Nicolai Muhs, Landsbyggefonden
Kathrine Birkemark, Byggeskadefonden
Kan cirkulære udbud skabe innovation i hele værdikæden?
Giv dit bud på, hvordan cirkulære udbud kan skabe innovation – herunder nye arbejdsgange, samarbejdsrelationer, produkter og løsninger.
Vi starter med et kort indblik i erfaringer fra projekter, der har haft fokus på øget samarbejde og dialog mellem tilbudsgivere og bygherre mhp. at sikre innovative, cirkulære løsninger. I den efterfølgende workshop inviteres du til at bidrage til en fælles drøftelse om, hvordan cirkulære udbud kan skabe innovation.
Sessionsledere
Anne Kirkegaard Bejder, We Build Denmark
Christina Grann Myrdal, We Build Denmark
Oplægsholder
Michael Meldgaard Thomsen SWECO
Cirkulær økonomi på store anlægsprojekter
For at få succes med cirkulær økonomi på store anlægsprojekter skal arbejdet begynde længe før første spadestik. Arbejdet kræver planlægning og kulturændring og ikke mindst konsekvent opfølgning for både at sikre minimering af spild og korrekt sortering af ressourcer. Desuden kræver innovation og materialevalg et tæt samarbejde med bygherre og aktører i værdikæden. Gennem to konkrete cases viser Grith Bech-Nielsen og Marcus Ekman Jørgensen, hvordan Aarsleff arbejder strategisk med cirkulær økonomi.
Sessionsleder
Marcus Ekman Jørgensen, Aarsleff
Oplægsholdere
Tine Park Nygaard Aarsleff Rail
Lise Lund Aarsleff
Nynne Marie Bech Metroselskabet
Simon Emil Brückner By & Havn