Introkursus Til Circulaert Byggeri
Kurser Udsolgt

Cirkulært byggeri - principper og praksis

Kurset giver dig viden om de centrale principper for cirkulært byggeri koblet med praktiske erfaringer fra succesfulde fyrtårnsprojekter som BioMason Collab og Tscherning Huset. Du får forståelse for, hvad cirkulært byggeri er, samt inspiration og redskaber til at arbejde med cirkulære byggeprojekter i din egen virksomhed.

Tema
Bæredygtighed
5.100,-
6.375,- inkl. moms

Kontakt Molio Kurser på kurser@molio.dk for at blive adviseret, når dette kursus igen udbydes.

  • Beskrivelse
  • Program
  • Undervisere
  • Praktisk

Cirkulært byggeri er en byggepraksis, der fokuserer på, hvordan ressourcer holdes i et kredsløb, så materialerne kan genbruges eller genanvendes i nye projekter uden at blive til affald.

 

Kurset giver dig en grundlæggende forståelse for de centrale begreber i cirkulært byggeri, og hvordan disse kan implementeres i byggeprojekter og skabe en mere bæredygtig byggebranche. Med udgangspunkt i en række konkrete fyrtårnsprojekter lærer du desuden, hvordan cirkulære principper kan implementeres i praksis, ligesom du får forståelse for værdiskabelsepotentialet såvel som barriererne. 

 

Kurset giver dig en indgående introduktion til emnet cirkulært byggeri med fokus på følgende indhold og tematikker:

  • Den cirkulære værdikæde i byggeriet – Hvad betyder værdikæden for nyt og eksisterende byggeri?

  • Konkrete cases – Få indblik i, hvordan andre arbejder med cirkulært byggeri, og hvordan det bidrager til øget værdiskabelse

  • De centrale begreber i cirkulært byggeri – herunder design for adskillelse, cirkulær økonomi, genbrug og genanvendelse, bygnings- og materialepas og selektiv nedrivning

  • Overblik over udviklingen og hovedaktørerne inden for emnet i den danske branche

  • Cirkulære byggematerialer og cirkulært arkitektonisk design – hvordan kan cirkulære principper implementeres fra projektets start for at fremme bæredygtighed og innovation i byggebranchen?

  • Potentialet for værdiskabelse og barrierer

  • Anvendelse i praksis – Konkrete anbefalinger til, hvordan du og din virksomhed kan komme i gang med cirkulært byggeri

  • Erfaringer fra konkrete cases og fyrtårnsprojekter, bl.a. BioMason Collab, GSH2.0, QQT Tower i Sydney, Circle House og Tscherning Huset

Det får du ud af kurset:

  • Kurset giver dig kompetencerne til at arbejde med cirkulært byggeri i praksis, herunder hvordan du selv kan implementere cirkulære principper
  • Du får forståelse for de centrale begreber i cirkulært byggeri, herunder design for adskillelse, cirkulær økonomi, genbrug og genanvendelse, bygnings- og materialepas og selektiv nedrivning.
  • Du lærer at tænke cirkulært både ift. nyt og eksisterende byggeri
  • Du får overblik over udviklingen og hovedaktørerne indenfor feltet i den danske branche
  • Du udvider dit netværk og møder nogle af branchens frontløbere inden for cirkulært byggeri
  • Du får indblik i, hvordan andre arbejder med cirkulært byggeri, samt redskaber og inspiration til selv at arbejde med det i jeres virksomhed
  • Du lærer om potentialer og barrierer for cirkulært byggeri
  • Du forstår, hvordan cirkulære principper kan være med til at accelerere den grønne omstilling i byggeriet.



  • Ingeniører, arkitekter, konstruktører og projektledere placeret bredt i værdikæden (f.eks. hos entreprenører, bygherre, projekterende, rådgivere, leverandører, nedrivere, kommuner, regioner mv.)
  • Nye professionelle, som skal i gang med cirkulært byggeri, og har behov for overblik over begreber og metoder
  • Professionelle, der vil styrke faglighed og netværk, og som bl.a. ønsker konkrete cirkulære eksempler til inspiration og spejling af egen praksis

Vi har igennem de seneste mange årtier set byggeri som en lineær proces, hvor byggeprocessen skulle gå hurtig og tankegangen var byg, brug og smid væk. Dog bliver vi, i byggebranchen, nødt til at ændre vores mindset fra lineær til cirkulær, da klimakrisen er på sit højeste, og klodens ressourcer ikke er uendelige. Vi skal derfor genbruge, genanvende og upcycle vores ressourcer med et minimum spild, og derved bevarer eller forøge ressourcernes værdi, i stedet for at betragte dem som affald. Ydermere skal vi fremadrettet designe produkter og bygninger til at kunne adskilles igen i rene fraktioner, så de kan forarbejdes til ny anvendelse – heraf begrebet Design for adskillelse, som er et væsentligt begreb og rygraden for en fremtidig byggebranche.

Aleksander G. Kongshaug
Arkitekt MAA , 3XN/GXN

Aleksander G. Kongshaug

Anders Strange Sørensen
Bæredygtighedschef , Enemærke & Petersen

Anders Strange Sørensen

Casper Østergaard Christensen
Arkitekt, senior specialist , COWI

Casper Østergaard Christensen

 

Hvis du er medlem af Konstruktørforeningen eller Forbundet Arkitekter og Designere, så får du 10% i rabat. Du skal blot nævne det ifm. tilmeldingen.
Denne rabat kan ikke kombineres med andre rabatter.

4 for 3
Tilmeld fire fra samme virksomhed samtidig og betal kun for tre. Gælder kun ved samtidig tilmelding og kan ikke kombineres med andre rabatter.

Læs om vores digitale kursusmaterialer 

Du får et kursusbevis, når du har gennemført kurset. 

SMV: Grønne Kompetencer

Hos SMV: Grønne Kompetencer kan små eller mellemstore virksomheder søge om en pulje til at højne deres grønne kompetencer. 

Hvorfor skal du tage kurset cirkulært byggeri – principper og praksis?

Casper Østergaard SH

”Der er ingen tvivl om, at cirkulært byggeri er en nødvendighed, hvis vi skal skabe en branche, hvor bæredygtighed og økonomiske incitamenter følges ad i alle led af værdikæden.”

Kursusleder Casper Østergaard, arkitekt og senior specialist i Cowi

 

Aleksander Kongshaug

"Kurset tilfører afgørende ressourcer til alle i byggeriet, der ønsker inspiration og forståelse for cirkulær arkitektur og design. Du får både teoretisk indsigt og praktiske værktøjer, der kan forme dine fremtidige projekter.”

Oplægsholder Aleksander Guldager Kongshaug, arkitekt hos GXN

 

Webinarer om cirkulært byggeri

Kursusstotte Privatansat SMV Gronne Kompetencer 2

Søg tilskud til grønt kompetenceløft

Vidste du, at små og mellemstore virksomheder kan søge op til 60.000 kr. i tilskud til åbne kompetencegivende kurser og skræddersyede kompetencegivende forløb under virksomhedsprogrammet SMV:GrønneKompetencer?

Se om du kan søge støtte

Relaterede kurser og uddannelser