Ressourcer

Selektiv nedbrydning

Selektiv nedbrydning skaber stor værdi for ressourceforbruget i byggebranchen, da det giver mulighed for, at genanvende nyttige ressourcer og materialer, der ellers ville gå tabt.

Til forsiden

Selektiv nedrivning

Selektiv nedrivning er en mere skånsom tilgang til nedrivning af et byggeri, hvor der er fokus på at bevare de brugte materialer i bedst mulig stand. Dette skal sikre at et materiale kan genbruges eller genanvendes. 

Ved denne metode bliver materialerne, under nedrivningen, adskilt og sorteret. Et godt eksempel på et materiale, som opnår stor værdi af denne form for nedrivning, er mursten. Mursten har ofte en længere levetid end et byggeri og hertil er det muligt at fjerne rest mørtel fra murstenen. Derfor er der altså mulighed for bruge en brugt mursten næsten direkte i et nyt byggeri og dermed spare ressourcerne, der bruges ved at producere i helt ny mursten.

Selektiv nedrivning tager længere tid end de traditionelle nedrivningsmetoder, hvilket er værd at tage i betragtning som bygherre. Selvom det er en mere langsommelig proces, skaber selektiv nedrivning en stor værdi for ressourceforbruget i byggebranchen, da mange nyttige ressourcer og materialer ellers vil gå tabt. For at planlægge selektiv nedrivning for et byggeri bedst muligt, er det en god idé at kontakte rådgivere eller nedrivere, som har tilstrækkelig viden indenfor området.

 

Læs mere om ressourceforbrug i byggeriet

Kurser om bæredygtigt byggeri