Få gjort byggejuraen konkret og praksisnært

Kurser i byggejura

Jura i byggeriet er komplekst og der er ikke altid enighed om regler, aftaler og ansvarsfordeling. Molio udbyder en lang række praksisorienterede kurser i byggejura. Alle kurserne er udviklet i samarbejde med erfarne praktikere og dygtige advokater.

Her på siden får du et samlet overblik over vores udbud af kurser om byggejura.

Bliv opdateret på kompetenceudvikling i byggeriet

Vi har en praksisorienteret tilgang til byggejura 

Byggejura består af mange komplekse love, regler, bekendtgørelser, bestemmelser mv. Er du praktiker i byggeriet, har du ikke nødvendigvis behov for dybdegående viden om alle aspekter af byggejuraen, men i højere grad viden om hvordan byggejuraen påvirker dit arbejde, og hvordan du i praksis skal håndtere den. Derfor er vores kurser om byggejura udviklet med det formål, at gøre den komplekse byggejuraen nemmere at forstå og håndtere - for dig som er praktiker i byggeriet. Af samme årsag er alle vores kurser i byggejura udviklet i samarbejde med erfarne advokater og stærke praktikere, som hver dag arbejder intenst med byggejura.

Byggejura til hele værdikæden

Som kursist vil du opleve at vores kurser er skræddersyet til hele byggeriet og dermed også at deltagerne kommer fra alle dele af byggeriets værdikæde. Denne tværfaglighed giver vigtige faglige input fra flere sider, og nuancerede og udbytterige debatter blandt kursisterne. Det er noget som både vores kursister og undervisere fremhæver som en stor styrke.

Udforsk vores gratis webinarer om byggejura

Juridiske guldkorn - lige til at gå til

Entrepriseadvokat Simon Heisings skriver løbende klummer om relevante, byggefaglige og juridiske temaer. I klummerne får du gode råd til, hvordan du undgår og forebygger byggejuraens mange tvister. 

Udforsk vores gratis klummer om byggejura

Produkttype
Emner

Produkter

Gratis webinarer om byggejura

Få styr på byggejuraen

Erfarne advokater, stærke praktikere og suveræne formidlere – det er opskriften bag Molios mangeårige succes og erfaring med kurser om byggejura.

Vores kurser er særligt relevant for dig som: 

 • vil være sikker på at, at du altid har styr på den praktiske håndtering af byggeriets jura
 • gerne vil være opdateret, når der kommer nye regler og love
 • ønsker at undgå dyre faldgruber

På vores kurser om byggejura er du nemlig garanteret: 

 • meget højt evaluerede og effektive kurser om byggeriets love og regler – både om det grundlæggende og om alt det nyeste
 • kurser udviklet i samarbejde med professionelle partnere som hver dag arbejder intenst med byggejura
 • indlægsholdere, der er stærke formidlere med stor fokus på at gøre stoffet anvendeligt i praksis

Udnyt fordele ved byggejuraen 

Alt for mange projekter plages af dårlig planlægning, manglende kompetencer og samarbejde, ufyldestgørende beskrivelser, uklare grænseflader, manglende tilsyn og utilstrækkeligt budget mv. Der er derfor mange fordele at hente ved at have styr på gældende regler og værktøjer til at minimere risikoen for ovenstående. 

Byggejuraen er i konstant udvikling

Er der noget, man kan være sikker på i byggeriet, så er det, at der løbende kommer nye love og regler – og at de følges af nye afgørelser, der ændrer praksis på et område. Det giver stor efterspørgsel på opdateret byggejuridisk viden, der er til at gå til for praktikere. Alternativet kan være både meget dyrt og meget besværligt for alle byggesagens parter. 

Aktuelle kurser om byggejura

Hos Molio Kurser har vi gennem mange år udviklet aktuelle og opdaterede kurser om det vigtigste og mest grundlæggende inden for byggejuraen. Målet er, at få gjort den tunge jura levende og praktisk anvendelig i  sådan en grad, at du efter kurset har fået den nyeste viden, har styr på den praktiske håndtering og at du er rustet til at undgå de værste juridiske faldgruber i et byggeprojekt. 

Vores samarbejdspartnere

Selvom byggejura er tungt stof, er der mange ressourcer og penge at spare ved at have redskaberne til at navigere i den. At formidle byggejura på en praksis- og anvendelsesorienteret måde kræver dygtige formidlere. Derfor har vi nøje udvalgt hvilke samarbejdspartnere, som vi udvikler kurser i samarbejde med. Fælles for dem er, at de udover at være praktikere og advokater med masser af erfaring, også har virkelig gode formidlingsevner

Blandt disse kan nævnes:

VILTOFT er et højtspecialiseret advokatfirma. De er meget anerkendte for deres arbejde inden for entreprise, udbud og proces. De leverer fremragende undervisere på en række af vores kurser.

NEXUS Advokater er specialister i entrepriseret. Deres team består af ekstremt dedikerede jurister – alle med speciale i enten entrepriseret, udbud eller forsikring. Nexus yder grundig og effektiv juridisk rådgivning til erhvervsdrivende og private, og bistår både entreprenørvirksomheder og bygherrer hhv. før, under og efter et byggeri.

Og så med Advokat Simon Heising i spidsen - en eminent underviser og i øvrigt forfatter af en lang række klummer til Molio. Læs dem alle her 

Henrik Fausing er en af de helt store stjerner i den danske byggejura-verden - der scorer fantastiske evalueringer på vores kurser. 

På hans cv står bl.a.:

 • Jurist og tidl. projektdirektør i juridisk afdeling hos Dansk Byggeri
 • Repræsentant i bl.a. Udbudslovsudvalget og AB-revisionsudvalget
 • Tidl. medlem af Voldgiftnævnet for bygge-og anlægsvirksomhed
 • Tidl. i bestyrelsen og repræsentantskabet i Voldgiftsinstituttet
 • Fagdommer ved Klagenævnet for udbud, byret og landsret

Læs gode råd fra Fausing her.

Molt Wengel rådgiver offentlige og private inden for entrepriseret og byggeri - i spændingsfeltet mellem paragraffer og praksis. De arbejder hver dag med projektledere, ingeniører, arkitekter og jurister, som arbejder professionelt med byggeri og anlæg.