Foto- og video-produktion med droner
Vores fotografer lærer dig, hvordan professionelle arbejder, så du kan producere billeder og video med din drone i så høj kvalitet, at du kan sælge det bagefter.
Når du overleverer et produkt til en kunde eller arbejdsgiver, så er det blandt andet vigtigt at du har indstillet kameraet rigtigt, sæt den bedst mulige komposition og eksponeret materialet korrekt. Alt sammen ting, som er svært - hvis ikke umuligt - at rette op på bagefter.
- Beskrivelse
- Program
- Undervisere
- Praktisk
Kurset udbydes i samarbejde med:
Deltagerlisten med dine oplysninger deles derfor med droner.dk.
For at blive en dygtig dronefotograf, så kræver det en forståelse for kameraet. Vi starter med at introducere dig til kameraet, så du kan sætte kameraet korrekt og kende de begrænsninger, der kan sabotere dine droneskud. Hvis du ikke kender den mest basale kameraviden, så vil du let komme til at begå nogle fejl, der i sidste ende ødelægger billedet eller videoen - og gør dem direkte usælgelige.
Vi lærer dig om de centrale elementer i et kamera, som enhver dygtig fotograf skal have kendskab til og en grundlæggende forståelse for. Dernæst lærer du, hvad der ligger bag et godt billede - både rent teknisk og æstetisk. Du lærer, hvordan du skal indstille kameraet, og hvad du skal være opmærksom på, når du tager billeder med droner.
Selvom det er subjektivt, om et billede er godt eller ej - så er der stadig nogle hele objektive ting, der skal være helt styr på, før et billede har en acceptabel kvalitet, som gør, at du kan sælge det bagefter. Det gælder blandt andet komposition, eksponering og selve motivet. Du lærer hvordan du skal indstille det hele korrekt til forskellige situationer og du får nogle gode tommelfingerregler til, hvordan du skal finde de interessante motiver og løfte dit niveau på billeddelen.
Når billeddelen er på plads, så bygger vi ovenpå med videodelen, hvor du lærer om videoteori, hvordan videodelen adskiller fra foto, og hvad der ligger bag et flot videoklip med en drone. Du lærer, hvordan du skal indstille kameraet til video, hvordan du skal / kan flyve med den drone og hvordan du planlægger dine flyvninger, samt hvilke skud du skal gå efter i hvilke situationer. Til sidst lærer du, hvordan man tilrettelægger en skydeplan til en professionel opgave.
Videodelen er i princippet en overbygning på billeder med nogle ekstra dimensioner og udfordringer. Videoer er mindre tilgivende en billeder - og det kan være sværere at rette op på forkerte indstillinger og opsætninger efterfølgende. Her lærer du, hvad der virker - og ikke virker - på video med droner. Og du lærer, hvordan de professionelle fotografer arbejde med story boards. Du får en værktøjskasse med alle de droneskud, der virker hver eneste gang. Og du lærer, hvordan du framer og sætter fokus for at opnå lige præcis det udtryk, der passer til situationen.
Du får alt alle de rigtige metoder og producerer, som du skal følge hver gang du tager et billede eller optager en video med din drone - så du kan få garanterede gode resultater. Hver gang!
Du får alle de professionelle metoder og procedurer, som professionelle anvender i deres arbejde.
Med alle disse værktøjer i bagagen bliver du i stand til at identificere interessante motiver og tage billeder og video uden at kompromittere materialet ved forkerte indstillinger. Du kommer altid hjem fremover med det bedste mulige materiale og giver dig selv eller din kunde de bedste muligheder for efterbehandling.
Du behøver ikke have nogen erfaring med droner inden kurset.
Kurset er for dig, der har købt en drone, men savner kendskab til fotografering og videoproduktion, så du kan løfte dine billeder og film op på et højere niveau.
Del 1 - Kameralære
Frederik Skøt, droner.dk
Toke Kristian Suhr, droner.dk
Jacob Herstal, droner.dk