Kurser

Kurser i Svanemærket byggeri

Den grønne dagsorden skyller ind over byggeriet. Der efterspørges grønne, bæredygtige og svanemærkede byggerier som aldrig før og kravene til byggerierne stiger. Sammen med Dansk Standard har Molio derfor udviklet tre nye kurser, der bringer dig helt på højde med Svanemærkningen og de krav, den stiller. 

Læs mere
Dansk Standard og Molio udbyder

Kurser i Svanemærket byggeri

Få svar på spørgsmål om Svanemærket byggeri

Et svanemærket byggeri er kendetegnet ved: Lavt energiforbrug inkl. præmiering for brug af vedvarende energi. Dette sikrer både en lav klimabelastning i hele husets levetid samt en lav energiregning for køberen af huset.

Kilde: ecolabel.dk

Svanemærket blev stiftet af Nordisk Ministerråd i 1989, og i Danmark bakker Miljøministeriet op om mærket. 
Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke. 

EU-Blomsten er det officielle europæiske miljømærke. EU-Blomsten blev etableret i 1992 af EU-Kommissionen, og Danmark har været med fra starten.

Svanemærket og EU-Blomsten er de to eneste officielle miljømærker i Danmark – ligesom det røde Ø er det officielle danske mærke til fødevarer.

Kilde: ecolabel.dk

Miljømærkning Danmark har ansvaret for Svanemærket og EU-Blomsten i Danmark og fungerer samtidig som uafhængig kontrolinstans i forhold til mærkerne.

Miljømærkning Danmark er en selvstændig enhed hos Dansk Standard. Formålet med miljømærkning er at bidrage til en mindre miljøbelastende produktion og forbrug.

Læs mere om Miljømærkning Danmark

Nye tal fra Nordisk Miljømærkning viser, at antallet af svanemærkede byggerier i Danmark og i Norden er steget med 89 % på bare to år.

Det betyder, at der nu findes godt 66.000 svanemærkede lejligheder, huse, skoler og daginstitutioner, der enten er opført eller under konstruktion.

Læs nyhed fra 5. maj 2022 her
(Kilde: Ecolabel/Nordisk Miljømærkning)