Byggeteknik For Arkitekter
Uddannelser

Byggeteknik for arkitekter

Få de arkitektoniske virkemidler på plads

Kurset varer ialt 1 dage.

Varenummer: 12100556

Tema
Byggeteknik
23.000,-
28.750,- inkl. moms
19.500 kr. ekskl. moms for MAA

Kontakt Molio for at blive adviseret når dette event igen udbydes.

Kontakt Arkitektforeningen for deltagelse i Kbh. efteråret 2021. Vi forventer ny opstart i Århus primo 2022.

Uddannelsen henvender sig til arkitekter, som ønsker et indblik i, hvordan en lang række byggetekniske forhold og valg indvirker på den arkitektoniske formgivning fra tidligt i skitseringsprocessen. Sammen med andre arkitekter nørder vi byggeteknik med henblik på en større forståelse af teknikken som inspirationskilde til en gennemarbejdet arkitektur.

 • Beskrivelse
 • Program
 • Undervisere
 • Form og læring
 • Praktisk

Tilmeld dig på forløbet i efteråret 2021 i København her


Tematisk bevæger kurset sig fra den store skala og de tidlige valg omkring disponering og byggesystem, til de krav der stilles til bygningens vigtigste bygningsdele og videre til de bærende og karakterskabende knudepunkter. Metodisk tages der udgangspunkt i et arkitektonisk stærkt projekt, opført indenfor de seneste år. Vi gennemgår byggeriet med de udførende arkitekter og ’regner baglæns’ på, hvorfor projektet ser ud, som det gør – og hvordan den arkitektoniske fane blev holdt højt under de mange og ofte komplicerede valg undervejs.

Deltagerne får struktureret byggetekniske begreber og styrket de byggetekniske kompetencer til et niveau, der sætter i stand til at kommunikere, samarbejde og forhandle om det tekniske projekt med ingeniører, bygningskonstruktører, håndværkere, materialeleverandører og andre involverede.

Du bliver introduceret til en række grundlæggende byggetekniske begreber og problemstillinger, og får styrket forståelsen for de krav og udfordringer der knytter sig til valg af bygningers konstruktioner og materialer.

På kurset diskuteres byggetekniske forhold ud fra en arkitektonisk tilgang, og der arbejdes med at oparbejde konkrete færdigheder i løsningen af enkle konstruktioner og sammenbygninger. Samtidig styrkes evnen til at kommunikere og samarbejde med ingeniører, bygningskonstruktører, entreprenører og andre involverede parter.

Uddannelsen henvender sig til arkitekter der ønsker at kunne inddrage viden om byggetekniske og konstruktive forhold i den arkitektoniske formgivning.

Kurset henvender sig til alle arkitekter med ingen eller begrænset viden om byggeteknik.

Små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark har mulighed for at få dækket op til halvdelen af prisen gennem EU-projektet "Vækstrettet Kompetenceudvikling".
 
Kontakt forretningsudvikler Kathrine Gabriel ved We Build Denmark på tlf. 24 87 04 29 eller kathrine.gabriel@webuilddenmark.dk inden du tilmelder dig kurset for at høre mere om dine muligheder for medfinansiering.

Hvad får I ud af at deltage?

 • Kortlagt virksomhedens udfordringer og potentialer med fokus på kompetencer
 • Målrettet udvikling af medarbejdere og ledere
 • Skræddersyet uddannelsestilbud, som matcher dit og virksomhedens behov
 • Deltagelse i et stærkt branchenetværk
 • Sparring med specialister fra byggebranchen
 • Op til 50 % finansiering af uddannelsesaktiviteterne

Uddannelsen er bygget op over tre temamoduler af to dage hver.

Undervisningen veksler mellem teoretiske input omkring dagens emne, eksempler og øvelser der relaterer direkte til undervisningen.

Særpris for medlemmer af Akademisk Arkitektforening

Medlemsprisen er 19.500 kr. ekskl. moms.


Region Syddanmark

Små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark har mulighed for at få dækket op til halvdelen af prisen gennem EU-projektet, Vækstrettet Kompetenceudvikling. Se yderligere information under  fanen 'Beskrivelse'. 


Den Statslige Kompetencefond

Vær opmærksom på Den Statslige Kompetencefond, hvor statsansatte kan søge støtte til deltagelse i kursusaktiviteter.

Datoer for næste forløb i  København er:

Modul 1: 15.09.2021 kl. 9.00 - 16.00
Modul 1: 16.09.2021 kl. 9.00 - 16.00

Modul 2: 06.10.2021 kl. 9.00 - 16.00
Modul 2: 07.10.2021 kl. 9.00 - 16.00

Modul 3: 03.11.2021 kl. 9.00 - 16.00
Modul 3: 04.11.2021 kl. 9.00 - 16.00

Vi forventer ny opstart i Århus primo 2022.

Du skal medbringe egen laptop. 

Kursusmaterialer

På kurset udleveres SBi-anvisningen 267 vedr. Småhuse - klimaskærmen. Resten af materialet udleveres digitalt. Læs om vores digitale kursusmaterialer Middag og overnatning

I forbindelse med uddannelsen i Middelfart tilbyder Molio Kurser middag og overnatning til en særpris på 868 kr. (ekskl. moms). Prisen inkluderer 2 retters middag i HUSETs restaurant, 1 glas vin og 1 overnatning i enkeltværelse. 
NB! Bestilles hos Molio Kurser ved tilmelding. 

På kursusstedet følges alle retningslinjer i forhold til Corona

 

Du får udleveret et diplom efter endt forløb.