Prisdata

Svinkløvs skader får nutidige priser og byggekrav

For enden af Jammerbugten, nordvest for Fjerritslev er en byggeplads sprunget op, der hvor Svinkløv Badehotel brændte ned til grunden i september 2016. Skaderne på hotellet er blevet kalkuleret af JPH Forsikringsskader, som fandt hjælp til at udregne prisen på hotellet i Molio Prisdata.
People

I forbindelse med de store brandskader på Svinkløv Badehotel har JPH Forsikringsskader A/S bistået som forsikringsrådgiver, og har kalkulerede skaderne:

– De forsikringsskader, som vi kalkulerer i JPH, udregnes ved hjælp af Molio Prisdata. Det er nemlig et nemt og overskueligt værktøj. De fleste forsikringsselskaber i Danmark benytter Prisdata, hvilket er en fordel, fordi alle tager udgangspunkt i samme prissystem, fortæller Dorrit Knudsen, der er forsikringsrådgiver i JPH, og har rådgivet Ejendomsselskabet Svinkløv Badehotel A/S i forbindelse med opgørelsen af brandskaden.

Men det har ikke været en helt let opgave at kalkulere badehotellets brandskade:

– Når man laver en brandskadeopgørelse, tages der udgangspunkt i den nedbrændte bygning med de materialer og byggemetoder, der er anvendt. Samtidig skal der selvfølgelig stadig tages højde for nutidige byggekrav, og her har Prisdata været et uundværligt værktøj i vores arbejde med prissætningen af bygningen, siger Dorrit Knudsen.

Ældre byggeskikke krævede særlige priser

Det tog Dorrit Knudsen cirka seks uger at rekonstruere og prissætte den nedbrændte bygning, og hun forklarer, at uden Molio Prisdata ville processen have taget meget længere tid. Undervejs var det nødvendigt også at finde priser andre steder end prisdata, fordi der er anvendt andre byggematerialer og byggeskikke, end man bruger i dag. For eksempel var hotellets velkendte hæve-sænkevinduer udført med kittede glas.

– Prisen på disse vinduer fik vi hos et jysk tømrerfirma, der laver lignende vinduer til renoveringsopgaver i England, siger Dorrit Knudsen.

Fra kalkulation til genopførsel

– Når kalkulationen er færdig, bliver udregningen gennemgået og sammenholdt med forsikringsselskabets pris. Herefter bliver man enige med forsikringsselskabet om en pris, der er lig med skadeserstatningen på den nedbrændte bygning.

Ejendomsselskabet Svinkløv Badehotel A/S har efterfølgende afholdt en arkitektkonkurrence, hvor Praksis Arkitekter blev valgt til at projektere det nye Svinkløv Badehotel. 

Arkitekterne har lavet et nyt projekt, hvor det nye hotel bliver opført efter den originale byggestil og udseende på det nedbrændte hotel. Projektet er sendt i udbud hos håndværkere og de billigste håndværkere er nu i gang med at genopføre Svinkløv Badehotel. Hotellet forventes at stå færdig i foråret 2019.