Case

Ny viden er essentiel i en kompleks branche i konstant bevægelse

Som projektleder i byggeriet er der dagligt udfordringer og opgaver, der skal håndteres. Det kræver helt særlige kompetencer og brugbare værktøjer. Bygningskonstruktør Carina Blichfeldt nyder i dag stor gavn af de nye værktøjer, hun fik på Byggeriets Projektlederuddannelse, til bl.a. interessenthåndtering og styring i kompleksitet. Læs interviewet med Carina her.

Efter flere år hos TVEDE følte Mikkel Sommer Petersen, at det var tid til, at der skulle ske noget, rent fagligt. Da han ønskede at udvide sin faglige paratviden fra sin uddannelse som bygningskonstruktør faldt valget på Bygningsfysikuddannelsen hos Molio.

People

Mikkel Sommer Petersen er ansat hos TVEDE - Rådgivende Ingeniører & Arkitekter. Her beskæftiger han sig primært med projektering, byggerådgivning og tilsyn på byggepladser. Han har en uddannelse som bygningskonstruktør bag sig og er desuden uddannet sikkerhedskoordinator, en rolle som han ofte benytter på sine projekter.

Efter flere år hos TVEDE følte Mikkel Petersen, at det var tid til, at der skulle ske noget, rent fagligt. Han ønskede bl.a. at udvide sin faglige paratviden fra sin uddannelse som bygningskonstruktør, og få en opdatering på de nyeste krav og den nyeste lovgivning:

- Bygningsfysikuddannelsen fungerer godt som en overbygning, selv hvis det er nogle år siden, man sidst har været på skolebænken. Så den er bestemt et godt supplement, forklare Mikkel Petersen.

Branchen flytter sig konstant og i og med, at byggeriet er en kompleks størrelse, skal man være i stand til at overskue mange elementer.

Mikkel Sommer Petersen, Bygningskonstruktør hos TVEDE

Forbedret intern sparring
Den gode undervisning og de mange eksempler fra virkelighedens byggebranche var i høj grad med til at give en bredere paratviden, som Mikkel Petersen bruger i det daglige: - Vi sparrer meget internt på kontoret, og efter Bygningsfysikuddannelsen kan jeg trække mere på de faglige områder, jeg har fået opfrisket, og som nu ligger lige under overfladen.

Overordnet set har Mikkel Petersen været yderst tilfreds med Bygningsfysikuddannelsen og mener, at det er vigtigt at videreuddanne sig, når man er en del af byggebranchen:

- Branchen flytter sig konstant og i og med, at byggeriet er en kompleks størrelse, skal man være i stand til at overskue mange elementer. Så selvom man har et bredt kendskab til mange elementer af branchen, er der ofte kommet ny viden, som det er nødvendigt at sætte sig ind i, siger han.

Vi sparrer meget internt på kontoret, og efter Bygningsfysikuddannelsen kan jeg trække mere på de faglige områder, jeg har fået opfrisket.

Mikkel Sommer Petersen, Bygningskonstruktør hos TVEDE

Uddannelsens fleksible opbygning var udslagsgivende
Valget faldt på Bygningsfysikuddannelsen hos Molio af flere forskellige årsager. Det var dog især vigtigt, at uddannelsen var let at kombinere med en travl hverdag, hvor der også skal være tid til familien og et fuldtidsarbejde. Derfor var selve opbygningen af uddannelsen, der består af flere korte moduler, der kan tages i vilkårlig rækkefølge, udslagsgivende for hans valg.

Få børstet støvet af hylderne og bliv opdateret
Fra forløbet fremhæver Mikkel Petersen undervisernes brede kompetencer som et stort aktiv for uddannelsen. Underviserne inddrager deres egne, praktiske erfaringer fra både skrivebordet og byggepladsen: 

- Underviserne fik flettet reelle cases ind i undervisningen og draget konkrete paralleller fra de teoretiske områder, til dagligdagens udfordringer i branchen. De formåede dermed at gøre undervisningen yderst interessant og sørgede for, det ikke blev for virkelighedsfjernt, siger Mikkel Petersen.

Vil du på kursus i bygningsfysik?