- Når Molio samler bygge- og anlægsbranchens digitale entusiaster og frontløbere, vil jeg gerne efterlade to budskaber hos alle deltagere, starter Frank Rosengreen Lorenzen, som er keynote på Molio Konferencen 2021 den 18. november i HUSET Middelfart:
- For det første at AM-teknologien skal være løftestang for, at vi gentænker byggesektorens processer og skaber mere cirkulære og brugerdrevne metoder. For det andet at vi skal stoppe med at lede efter best practice i udlandet og i stedet selv begynde at skabe den for og i vores danske byggesektor.
Vi skal selv skabe best practice
Skal vi som nation komme fremtiden godt i møde med de rette teknologier, skal vi selv tage ansvar for at skabe disse teknologier og værktøjer, og det kræver, at vi som branche, virksomheder og fagkompetencer tør:
- Tør prøve, tør tænke ud af boksen, tør skue fremad og være modige, mener Frank Rosengreen Lorenzen, der de senere år har samarbejdet med BIG og GXN om at finde en ny måde at bruge AM i byggeri-regi på i en dansk kontekst.
Deltagerne kommer med på en rejse
For at teknologierne skal kunne ’flytte noget’ i praksis, skal udviklingen og debatten omkring dem også være konkret, mener Frank Rosengreen Lorenzen:
- Jeg vil derfor åbne konferencen med en gennemgang af nogle praktiske cases og eksempler på AM i byggesektoren og udfolde, hvordan man kan integrere AM i byggemetoder. Konferencens deltagere kommer med andre ord med på en rejse, og jeg vil bl.a. vil løfte sløret for et konkret byggeprojekt, hvor vores tanker om en helt ny byggemetode gennem AM giver hele projektet et løft digitalt.
Modet må ikke svigte os nu
Ud over konkrete cases og nye metoder har Frank Rosengreen Lorenzen også et par opfordringer til den danske bygge- og anlægsbranche. For nye teknologier gør det ikke alene. Det er afgørende, at vi både tør og at vi står sammen:
- Det er vigtigt, at vi tør satse stort og afprøver nye teknologier på måder, vi aldrig har set før. Danmark er en nation af innovative folk, og vi har med AM muligheden for selv at skabe de rigtige og bedre løsninger til fremtidens byggebranche i vores egen danske sektor, siger han.
- Derfor skal vi fokusere på metoder, der ikke kun er bæredygtige for planeten, men også for profitten. Lykkes vi ikke med det, kommer denne omstilling aldrig til at ske i praksis og stor skala. Heldigvis er der ikke et modsætningsforhold mellem de to længere.
Frank Rosengreen Lorenzen føler sig overbevist om, at vi allerede kender den teknologi, vi skal bruge og ikke behøver at vente på internationale, forskningsmæssige gennembrud for at skabe en stor forandring i byggesektoren:
- Med andre ord skal vi ikke koncentrere os om den sidste brik i puslespillet, og i stedet begynde at lægge de brikker vi har, men på en ny måde. Hvordan dét skal gøres, vil jeg uddybe på konferencen.
Vær med, bliv klogere og bidrag
Frank Rosengreen Lorenzen ser Molio Konferencen som en kærkommen mulighed for både at inspirere hinanden, men også som en vigtig grobund for forpligtende samarbejder, som kan være med til at skabe forandringer – især oven på en lang stillestående periode med global pandemi.
- Det er vigtigt, at vi dyrker og bakker op om de fora, hvor vi kan inspirere hinanden, men hvor vi også kan forpligte hinanden på samarbejde. Vi ved godt, hvad der skal til for at ændre byggesektoren. Konferencer som denne kan være med til at igangsætte og skabe flere forpligtende samarbejder, slutter Frank Rosengreen Lorenzen.
FAKTA
Om Molio Konferencen
• Dato 18. november 2021
• Fokus: Det, der giver dig og din virksomhed værdi - og hvordan.
• Praksis: Du bliver både præsenteret for udfordringer og for konkrete, praksisbaserede løsninger inden for bl.a. standardisering, Con Tech, informationsstrukturer, data og bæredygtighed.
• Målrettet: Alle parter i byggeriet; udførende, producenter, leverandører, projekterende, rådgivere, byg- og driftsherre, der arbejder med digitalisering, standarder, informationsstrukturer og data i byggeriet.
Gå til tilmelding
Om Dansk AM-Hub
• Dansk AM Hub er Danmarks nationale samlingspunkt for Additive Manufacturing.
• Vores mål er at styrke danske erhvervslivs konkurrenceevne ved at fremme brugen af Additive Manufacturing og 3D-print.
• Vores fokus er på små og mellemstore virksomheder og udvikling af nye forretningsmodeller, som kan føre til vækst, innovation og bæredygtige løsninger.
Læs mere om Dansk AM Hub