Kristian Knorr manglede egentlig ikke viden om bæredygtighed, da han besluttede at blive Certificeret bæredygtighedsleder. Men det han manglede, var en uddannelse eller en certificering, der kunne underbygge og udbygge hans viden.
Sådan lyder det fra Kristian Knorr, ny bæredygtighedschef for de nordiske lande hos Egernsund Wienerberger, der er oplever at det at have en titel og en formel uddannelse bag sig er en stor fordel, når man arbejder med et komplekst felt som bæredygtighed og ledelse.
Bundniveauet blev løftet markant
Selvom bæredygtighed har præget Kristians arbejdsliv fra han uddannede sig til arkitekt, oplevede han at uddannelsen som Certificeret bæredygtighedsleder gav ham en mere komplet forståelse for en række bæredygtighedsdiscipliner:
”Min oplevelse på uddannelsen var, at vi alle havde en form for specialistviden. Det interessante var dog at se, hvordan emnerne spændte fra noget man arbejdede med til hverdag, til noget som jeg i hvert fald nærmest ikke vidste eksisterede. Det gør at jeg ikke er i tvivl om, at bundniveauet blev løftet markant”, siger han og supplerer ”der var fx dele af ESG og EU-taksonomi, som jeg har været mindre skarp på. Nu har jeg dannet mig et mere holistisk billede af bæredygtighed på kryds af værdikæden i byggeriet, så jeg ved hvad jeg skal være opmærksom på, samt hvor skal jeg finde mere viden, når jeg har brug for den”.
Landede drømmejobbet
Kristian mener at det var en klar fordel at han gennem uddannelsen fik ledelsesværktøjer, da han besluttede sig for at søge nye udfordringer, og fik bæredygtighedsansvaret i nordens største teglvirksomhed:
”Det virkede som et naturligt skridt at tage en lederuddannelse for at komme længere op i beslutningshierarkiet, og samtidig få bygget videre på mine bæredygtighedskompetencer kombineret med et lederfokus”, siger han og uddyber: ”Uddannelsen har uden tvivl stillet mig bedre ift. at søge jobbet hos Egernsund Wienerberger og få samtalen landet. Det er min oplevelse af certificeringen har gjort, at der var mere vægt i mit cv. I mit nye job har jeg har fået langt mere indflydelse, end jeg har haft tidligere”.
Derfor har Kristian Knorr en opfordring til alle som arbejder med bæredygtighed, og som drømmer om at træde et skridt op ad karrierestigen:
”Mit råd til andre er at se uddannelsen som en god mulighed for at forstærke deres svageste kort på hånden. Alle kommer formentlig med et par bæredygtigheds esser på hånden, som bliver svære at overgå. Men vi har også alle kort på hånden, som kan udskiftes til et bedre – og det bidrager uddannelsen i høj grad til”.
Baggrund
Kristian er uddannet arkitekt fra studieretningen Radical Sustainability på Arkitektskolen Aarhus. Efter studiet har han arbejdet for virksomheder som GXN, Lendager og Terreform, og andre tegnestuer med innovative og radikale løsninger på den grønne omstilling. Senest har han været ansat som konkurrencearkitekt og bæredygtighedsspecialist hos AART og Atelier Kristoffer Tejlgaard, inden han fik ansvaret for bæredygtigheden hos Egernsund Wienerberger.