Molio Konferencen 2023

200 engagerede deltagere var samlet om indsigt i fremtidens byggeri

Nye værktøjer, viden og nysgerrig dialog dannede rammen, da byggeriets værdikæde mødtes til Molio Konferencen 2023 for at blive klogere på digitalisering, data, bæredygtighed, AI og software i byggeriet.
People

Det summede af snak, netværk og god stemning i HUSET Middelfart, da 200 veloplagte konferencegæster indtog Molio Konferencen 2023. Mens morgenmaden blev serveret snusede gæsterne til en række af branchens førende softwareleverandører, som stod klar til at fortælle om værdiskabelsen i deres nyeste løsninger og cases.

Kort efter indtog Ole Berard, digitaliseringschef i Molio, scenen og bød velkommen med en kort indflyvning i Molios indsatser indenfor cirkularitet, materialepas, biodiversitet, CO2-data og LCA.

Herefter trådte dette års keynoteduo bestående af NIels Falk, CEO HD Lab, og Mikkel Printz, chefspecialist i Arkitema, på scenen og holdt et inspirerende oplæg om kunstig intelligens.

Med afsæt i nogle af de basale AI-teknologier, som mange af os allerede har stiftet bekendtskab med, såsom chatrobotter og billedgeneratorer, udfoldede de, hvordan de samme funktioner kan skabe stor værdi for byggeriet.

Hovedpointerne var at AI for os i byggeriet kan anvendes til at fjerne rugbrødsarbejdet, så vi kan anvende vores kompetencer der, hvor de skaber reel værdi samt hjælpe os til at tale det samme sprog, uanset vores led i værdikæden.

Som vanligt var konferencen bygget op omkring fire parallelle spor: ConTech Lab & Community, Beskrivelser & LCA, IKT-værktøjer og software, hvilket betød at der var fri mulighed for at finde inspiration blandt mere end forskellige 30 oplæg.

Nye redskaber til branchen

På sporet “Beskrivelsesværktøjet & LCA”, var der mulighed for at blive klogere på tankerne bag den nye struktur i Beskrivelsesværktøjet 2.0, hvor der særligt blev dykket ned i, hvordan IKT-specifikationer behandles i værktøjet.

Senere løftede produktchef Allan Schiøtz, sløret for det nye værktøj A115 Tekniske Installationer, på sporet om “IKT-værktøjer”. Værktøjet fastlægger ydelser, afklarer grænseflader og definerer de enkelte aktørers ansvar gennem projekteringsprocessen i forhold til installationsområdet, så antallet af fejl og mangler reduceres, samtidig med at projekteringsprocessen optimeres.

Der var også inspiration, spørgsmål og gode dialoger på “ConTech Lab og Community”-sporet. Her dykkede de blandt andet ned i hvordan indsigt i ressourceforbrug i proces, datadrevne teknologier og værktøjer kan understøtte minimering af ressourceforbrug på byggepladsen.