Circular Build Forum 2022

Del ud af din viden på Circular Build Forum 2022

”Taletiden gives til dem, der virkelig har noget på hjertet.” Sådan siger Mads P. Gede, chefkonsulent i Dansk Industri om sidste års sessions på Circular Build Forum. Har du noget på hjertet, så er det nu, du skal sende dit oplæg til Circular Build Forum og på den måde bidrage til et fælles boost af viden om cirkulært byggeri i branchen.

Circular Build Forum handler om at dele viden på tværs af værdikæden og give branchen et kollektivt kompetenceboost. Sidder du med særlig viden og erfaring indenfor dit felt, opfordres du hermed til at byde ind på programmet. Følg linket i artikel og send dit oplæg til Circular Build Forum.

I august 2021 løb den første Circular Build Forum af stablen for første gang med en ambition om at knytte stærke brancheaktører tættere sammen og at skabe et forum for deling af viden og erfaring om cirkulært byggeri.

Send dit oplæg her

Bidrag med dine cases og erfaring

Det høje faglige udbytte skyldes uden tvivl de mange indlæg med nyttig viden og reelle cases fra alle dele af branchen, hvilket helt naturligt igen har et stort fokus på Circular Build Forum i 2022.

Vi efterspørger derfor dine input til oplæg og workshops. Byd ind med viden indenfor 5 temaer, som har en række foreslåede underemner, der er oplagte at tage udgangspunkt i.

1. Metode og teknologi

Metode og teknologi er et område, hvor vi virkelig kan hjælpe hinanden med at blive klogere. Ingen behøver nemlig at opfinde deres egen måde, at gøre tingene på, hvis vi deler vores erfaringer på tværs. Under dette tema kan drøftes LCA, CO2-reduktioner og transformationen af byer.

2. Dokumentation

Dokumentation blev på CBF 2021 ofte fremhævet, som et af de store barrierer for øget genanvendelse og kan sætte en stopper for endda de bedste intentioner. Temaet læner sig samtidig op af formidlingen af bæredygtighed og cirkulær økonomi i byggeriet. Emner herunder kan være anvendelsen af EPDer, datafokus eller greenwashing.

3. Regulering og standardisering

Rammer giver frihed og hvis de grundlæggende retningslinjer er på plads, kan branchen mere frit arbejde sammen på et dybere plan. Under dette tema findes fx emnerne lovgivning i EU, FN og DK og myndighedsbehandlingen af bæredygtighedsklassen.

4. Forretningsmodeller og økonomi

”Det handler om økonomi” blev der sagt flere gange på kongressen i 2021. Under dette tema kan der bydes ind med cases om, hvordan bæredygtighed og god forretning sagtens kan gå hånd i hånd.
Under forretningsmodeller og økonomi drøftes emner såsom handelsplatforme til gensalg af materialer og affald som enten en del af problemet eller en del af løsningen.

5. Cirkulær økonomi i anvendelse

Hvordan gør man så konkret, når man står ud på byggepladsen eller sidder på tegnestuen? Under dette tema leder vi efter konkrete eksempler på anvendelsen af cirkulær økonomi i praksis.
Temaet cirkulær økonomi i anvendelse dække over emner såsom fremtidens bygherre, selektiv nedrivning og vejen fra strategi til implementering.

Send dit oplæg her

En kongres i parløb med branchen

CBF22 skal bygge videre på de gode takter fra kongressen i 2021 og værdien af kongressen opsummeres fint af Mads P. Gede, chefkonsulent hos Dansk Industri:

”Jeg håber, det bliver lige så godt i 2022 som i 2021. Circular Build Forum har en størrelse, der er til at overskue og der er masser af networking, fordi arrangementet ikke er for gratister. Og taletiden på sessioner gives deruden til dem, som virkelig har noget på hjerte.” 

Det faglige element skinner, ifølge Mads, også tydeligt igennem og kongressen sætter et fornyet skub på cirkulært byggeri i Danmark:

”Man slipper for salgstaler og bliver i stedet inspireret til at lykkes med sine cirkulære initiativer. Cirkulær økonomi i byggeriet er ikke nemt, men de konkrete cases fremfor teoriske idéer giver troen på, at ”hvis de kan lykkedes, så kan vi også.”

Hvad, hvor, hvornår

Cirkulær Build Forum 2022 finder sted d. 17.-18. marts i HUSET Middelfart og samler hele værdikæden til udveksling af viden og erfaring med udgangspunkt i cirkulær økonomi i dansk byggeri.

Køb billet her