buildingSMART Danmark: Konference 11. oktober 2023

Derfor er openBIM også relevant for dig

Hvorfor tales der så meget om openBIM og hvad kan det bruges til for den enkelte virksomhed i bygge- og anlægsbranchen i Danmark? Den 11. oktober 2023 kan du få svar på dette og mere til når buildingSMART Danmark afholder konference om emnet. Her får du et overblik over nedslag i programmet og de danske og internationale oplægsholdere, der øser ud af deres viden og erfaringer med openBIM og IFC.

buildingSMART Danmark er for alvor ved at varme op under den store konferencen den 11. oktober 2023. Det omfattende program med en række internationaleoplægsholdere er på plads. Overskrifterne peger på et samlet program med stærkt fokus på den praktiske anvendelse af openBIM ud fra konkrete cases og eksempler fra ind- og udland. Men der er også plads til en afsluttende paneldebat om fremtidens perspektiver for openBIM. 

People

Konferencen åbnes af Ole Berard, digitaliseringschef i Molio med ansvaret for buildingSMART Danmark. Derefter vil Clive Billiald, CEO, buildingSMART International fortælle om "Mission and vision of buildingSMART" eller nærmere bestemt om den kritiske rolle, buildingSMART og openBIM spiller for at forbedre produktivitet og bæredygtighed. Clive vil blandt andet skitsere den fremtidige udvikling af openBIM-standarder og -tjenester. 
Læs mere her

Konferenceprogrammet rummer en række konkrete internationale og danske eksempler på, hvordan openBIM og IFC anvendes og erfaringerne herfra deles beredvilligt. Fx vil Jacob Hermansen, VDC-specialist hos Per Aarsleff A/S under overskriften "openBIM i en dansk praksis" fortælle hvordan openBIM kan fungere som en universalnøgle til de digitaliserede data, som er lagret i BIM-modeller og åbner op for et utal af muligheder i forbindelse med koordineringsopgaver i byggeprojekter. 

Et andet konkret eksempel leveres af Dawid Fedko,  som er Mostostal Warszawa S.A.'s BIM Team Coordinator. Han koordinerer blandt andet BIM-aktiviteterne for udbuds- og bygningsafdelingerne hos Mostostal Warszawa S.A., der er en del af Acciona-gruppe. Dawid deler sine indsigter og erfaringer under overskriften "Make it easier with openBIM - The implementation of BIM in a construction company.
Læs mere her

Fokus på anlæg

Søren Hauge Krabbe, Ingeniør, Vejdesign hos Vejdirektoratet udfolder under overskriften ”Implementering af openBIM i et nyt område - status på arbejdet i bSDK rummet Infrastruktur & Jernbane” det arbejde, der foregår i samarbejdsdomænet for Infrastruktur & Jernbane. Her arbejder man med at få indført IFC 4.3 og højne brugen af åbne formater i anlægsbranchen i Danmark. Oplægget handler konkret om, hvad domænet arbejder med, har opnået samt hvad branchen kan se af potentiale med IFC 4.3 og åbne formater.

Ny guide præsenteres 

Et andet nedslagspunkt, der er både spændende og relevant  for mange i den danske bygge- og anlægsbranche er spændende og nedslag er en helt ny guide "BYGHERRENS ANVENDELSE AF IKT OG OPENBIM – EN GUIDE fra Molt Wengel og buildingSMART Danmark".
Guiden er gratis og du kan finde den her
Guiden præsenteres af Sofie Grubb Turleys, som er advokat hos Molt Wengel, der er landets førende specialistadvokatkontor inden for entrepriseret. 

Hvordan får vi skabt nyt liv i IFC-standarden?

Udover at udfolde en række praktiske erfaringer med anvendelsen af openBIM og IFC er der også plads til  refleksioner om fremtiden og om, hvad der skal til for at holde liv i de åbne standarder. Prof. Adrian Wildenauer, fra Berner Fachhochschule BFH holder opdlæg under overskriften, “How can a client demand IFC4.3 in its tenders from 2024?.

Læs mere her

Her er hvad han selv siger som optakt til oplægget:

“I would take the chance to talk about IFC and the necessary requirements for the community of the future. We have been working on this standard for a long time, tweaking every word, arguing about "and" and "or". This is in the academic world of standardisation. But what do we have to do concretely to bring this standard to life? How can we inspire people to apply this standard?
What do we need to do to make progress in the practice-driven application of the standard? Is ISO 16739 sufficient in conjunction with the ISO 19650 series of standards? How future-proof are we here?
Here, above all, the necessary education would jump to my mind. How do we manage to divide the abstract standard IFC into manageable pieces.”

Dagen slutter af med en paneldebat om fremtiden for openBIM. Where is openBIM tomorrow? med blandt andre Clive Billiald, Tomi Henttinen, Dr. Adrian Wildenauer, Jacob Hein Hermansen, Søren Hauge Krabbe, Sofie Grubb Turley, Dawid Fedko.

Vi glæder os til en vigtig dag for udbredelsen af åbne formater i bygge- og anlægsbranchen - både i ind- og udland og vi ser frem til bred opbakning og deltagelse fra branchen. 

Konferencen foregår hos Molio i Herlev, Lyskær 1.

Programmet starter kl. 12.00 og slutter kl. 18.15.
Se hele programmet her (DK)

Tilmeld dig konferencen her