Byggedata

Generationsskifte i Byggedata

Ny produktchef for Byggedata, Martin Poulsen, repræsenterer et generationsskifte i et af Molios vigtige digitale værktøjer. Martin skal stå i spidsen for den videre udvikling af værktøjet samt sikre, at denne udvikling baseres på inddragelse af brugernes og branchens behov.

Fremover hedder produktchefen for Byggedata, Martin Poulsen, da den tidligere produktchef, Per Holtveg, har takket af efter mange års tro tjeneste.

Martin er 27 år og er uddannet bygningskonstruktør fra 2016 og har arbejdet med BIM-projektering og -udvikling på en tegnestue, hvor han har haft ansvaret for IT. Senest har Martin videreuddannet sig som Cand.Tech i Ledelse og Informatik i Byggeriet med særlig interesse for det ”sociotekniske” aspekt af byggeriet – altså kombinationen af sociale sammenhænge i byggeprocesser og hvordan (ny) teknologi knyttes til og anvendes i praksis.  

People

Brugerne skal involveres

Martin tiltrådte officielt den 12. april 2021 og har fået overdraget opgaven i god stil fra den tidligere produktchef og har dermed allerede lært Byggedata som værktøj godt at kende. Han har også haft mulighed for at lære det team af medarbejdere, der sørger for at holde Byggedata opdateret at kende:

- Først og fremmest går jeg til opgaven med stor respekt for den tidligere produktchef og for de medarbejdere, der har udviklet Byggedata til det værktøj, det er i dag. Som ny produktchef er mit primære fokus den kommende tid at involvere brugerne og lære deres behov og brugssituationer helt at kende samt finde ud af, hvordan vi fremover kan blive endnu bedre til at inddrage dem i den videre udvikling af værktøjet, siger Martin Poulsen. Personligt har jeg et ønske og en ambition om at bidrage aktivt til byggebranchens digitale transformation og som produktchef for Byggedata, er det præcis det jeg får mulighed for, siger Martin Poulsen.

Udviklingschef i Molio, Bjarke Fjeldsted udtaler:

- Martin har en spændende baggrund. Dels har han særlige kompetencer, når det gælder om, hvordan mennesker anvender ny teknologi i praksis og så har han derudover tidligere beskæftiget sig med, hvordan lovgivningen bliver implementeret i byggebranchen. Begge interesse- og kompetenceområder er relevante i en stilling, hvor Martin fremover skal sætte retningen for Byggedata. Jeg er sikker på, at Martin kan tage Byggedata skridtet videre og sikre, at den værdi værktøjet leverer går hånd i hånd med de ønsker og behov, der er i branchen. 

Farvel til Per Holtveg

Samtidig med, at vi siger velkommen til Martin, siger vi også farvel til Per Holtveg. Per har været produktchef for Byggedata siden 2005 og har blandt meget andet stået i spidsen for den gradvise digitalisering af Byggedata og for udviklingen af to ”søster”værktøjer, nemlig Branddata og Molio BR18:

- Jeg er meget taknemmelig for Pers indsats gennem mange år. Det er i høj grad Pers fortjeneste, at Byggedata har gennemgået en digitalisering i flere tempi – først fra papir til CD-rom og siden fra CD-rom til den nuværende web-version. Per har selv ønsket et generationsskifte og jeg ønsker ham al held og lykke fremover i den nye tilværelse, der venter, siger Bjarke Fjeldsted.

Læs mere om Byggedata her 

Relevante artikler