Ideen bag og forudsætningen for platformen LCAcollect har været at skabe et aktivt open source community blandt branchens brugere og udviklere, hvor byggeriets virksomheder selv kunne videreudvikle og tilpasse værktøjet løbende - faciliteret af Molio og Rådet for Bæredygtigt Byggeri.
På trods af inddragelse, møder, events og workshops i hele landet er det desværre ikke lykkedes at skabe et aktivt open source-baseret udviklingscommunity. Samtidig vil det koste et større millionbeløb at få platformen helt up-to-date og i overensstemmelse med de behov og ønsker, som mange af brugerne løbende har givet udtryk for.
Der har derfor været bred enighed om at stoppe videreudviklingen af LCAcollect og fra og med udgangen af januar 2025, vil det derfor ikke længere være muligt at tilgå LCAcollect-platformen.
LCAcollect lukker ned
Kildekoden er til fri afbenyttelse i branchen
Selvom platformen lukker ned vil branchens virksomheder, videns- og uddannelsesinstitutioner samt softwareudviklere dog fortsat have mulighed for at hente kildekoden gratis på GitHub og arbejde videre med grundlaget for LCAcollect i eget regi.
Finansieringen og styregruppen bag LCAcollect
Ved årskiftet 2022/23 overtog Molio og Rådet for Bæredygtigt Byggeri en webbaseret platform fra COWI/Arkitema, som de havde udviklet til at indsamle data til at dokumentere klimapåvirkningen af et byggeri.
Med finansiering fra Realdania og med en stærk styregruppe bestående af direktører fra DI Byggeri, FRI, Rambøll, Danske Arkitektvirksomheder, CG Jensen, BloxHub, COWI/Arkitema og Bygherreforeningen er denne platform videreudviklet som et open-source projekt drevet af Molio og Rådet for Bæredygtigt Byggeri og udbredt i branchen som LCAcollect.