Nyhed

Udbud med mængder – hvorfor det?

Oplæg på Molio Konferencen 2019: COWI foretog en række tiltag som rådgiver under projekteringen på Aabenraa Sygehus for at sikre et godt udbud med mængder – oplægsholder Kenneth Højbjerg håber at kunne ændre sortsynet på ”mængde-projekter”.
People

Som optakt til Molio Konferencen 2019 den 5. november har Molio spurgt udvalgte oplægsholderne om, hvorfor netop deres oplæg er vigtigt, og hvad man får med sig hjem som deltager.

Her fortæller Kenneth Højbjerg, Department BIM Manager, COWI, om sit oplæg, der handler om et særligt projekt, der blev udbudt med mængder.

Hvad handler dit oplæg om og hvorfor er det vigtigt?

Mit oplæg omhandler hvilke tiltag, vi som totalrådgiver foretog under projekteringen af fase 2-projektet på Aabenraa Sygehus, ift. at sikre et så godt ”udbud med mængder” som muligt, for både bygherre, bydende og rådgiverteamet.

Noget af det, jeg finder væsentligt at få formidlet gennem mit oplæg er, at ”mængde-snakken” har det med at blive pustet op til noget farligt og nærmest altødelæggende for et projekt.

Det dårlige ry er et, jeg er ”vokset op” med i branchen, og jeg må erkende, efter at have kørt et par udbud igennem med mængder, at skoen trykker et helt andet sted, end hvad jeg var ”lært op med”. Og det glæder jeg mig til at fortælle mere om.

Hvad forventer du, at deltagerne konkret får med sig hjem?

Jeg håber blot, at mine branchekollegaer, der møder op, får lidt indsigt i de tanker og løsninger vi sad med igennem næsten to års projektering.

Det ultimative succeskriterier vil helt klart være, at nogen kan bruge noget af det, jeg vil bræge om, derhjemme på kontoret.

Hvorfor er denne nye viden/erfaring vigtig/nyttig/brugbar for deltagerne?

Set med mine rådgiverbriller, så synes jeg vores erfaringer er brugbare, da vi i branchen nok desværre er begyndt at se skævt mod det at anføre mængder på vores tilbudslister, selvom det er en fantastisk overligger at sætte, da det stiller nogle rigtig gode krav ift. at få den bedst mulige struktur og sporbarhed i projektmaterialet.

Helt blåøjet så synes jeg, det er fantastisk god rådgivning at kunne levere et projektmateriale der hænger sammen ift. sporbarhed.

Slutteligt håber jeg, vores erfaringer er nyttige for deltagerne, da de forhåbentligt får en ”aha-oplevelse” og kan identificere, at både problematikker og løsninger faktisk ikke kun er relevante på ”mængde-projekter”, men nærmest alle projekter.