At det var op ad bakke at få et nyt job, mens Corona-pandemien rasede, kan de fleste sætte sig ind i. Sådan lå landet for bygningsingeniør Simon Witt Pedersen, 49 år og bosat i Odder. Han havde længe ledt efter det helt rigtige job, men havde ikke fundet det:
Uddannelse blev nøglen til mit nye job
- Markedet var i ro, og så gik der sommerferie i den, så jeg kunne godt mærke, at det hele føltes lidt presset. Jeg havde haft flere jobmuligheder, men de var ikke helt det rigtige for mig. Så jeg ledte længe efter den rigtige stol – og jo ældre man bliver, jo vigtigere bliver det jo fagligt og personligt at placere sig rigtigt, starter Simon Witt Pedersen.
I pausen og tomrummet brugte han tiden på at gøre sig klart, hvad han egentlig ønskede at arbejde med – og dermed potentielt bruge resten af sit arbejdsliv på:
- Jeg har altid været meget videbegærlig, og det bæredygtige byggeri har interesseret mig længe, så derfor havde jeg et fokus på, at jeg gerne ville blive klogere på dette fagområde, så jeg havde pondus til at bevæge mig i den retning, siger han.
Drømmejob før kursusbevis
Overvejelserne hos Simon Witt Pedersen gik blandt andet på, at byggebranchen i hans optik er i gang med en afgørende transformation, og at det derfor er vigtigt, at alle aktører i branchen er klædt på til at kunne bære til i denne proces:
- Selvom Danmark er et fremadstormende land inden for bæredygtigt byggeri, så handlede det for mig om at fremtidssikre min faglighed. Jeg var nysgerrig på, hvad bæredygtighed egentlig er og kan – og hvordan jeg tager et bæredygtigt ansvar i min faglighed, siger han og fortsætter:
- Jeg præsenterede ideen om denne uddannelse for mit jobcenter som et bud på en opkvalificering, og det syntes de var en god ide. De syntes netop, certificeringen var en god ide, og de var utrolig hjælpsomme og stod for dialogen med Molio for at få teknikaliteterne på plads. Så min research gav pote, siger Simon Witt Pedersen.
Læs mere om dine muligheder for at få kursusstøtte
I skrivende stund er han to tredjedele henne i uddannelsen ’Certificeret rådgiver i bæredygtigt byggeri’ hos Molio. En uddannelse han beskriver meget positivt, fordi mange forskellige fagligheder og roller blandt deltagerne giver en fælles viden om det spændfelt af samarbejde, et stort byggeprojekt er:
- I mellemtiden er jeg kommet i job i en virksomhed, hvor viden og værktøjer om den bæredygtige proces i byggeriet netop var det, de stod og manglede. Og de så mit igangværende uddannelsesforløb som et tegn på en initiativrig, videbegærlig medarbejder, som de gerne ville have med ombord”.
Mange muligheder for rabat og tilskud
- Er du ledig, skal du sammen med dit jobcenter finde ud af, hvad du ønsker af en efteruddannelse. Jobcentret vil især se på, om det er et uddannelsesmæssigt bidrag, der med rimelighed vil kunne hjælpe dig til et arbejde, inden de kontakter udbyderen. Derfor kan du som ledig forberede dig og f.eks. kigge efter kurser, der er på en af De regionale Positivlister, da de er politisk udvalgt. Dog kan indholdet på disse lister variere meget fra region til region, forklarer Lars Tangaa, projektleder i Molio:
- Der er pt. især fokus på øgede kompetencer inden for bæredygtighed og digitalisering. Det ser vi tydeligt i tilstrømningen til vores kurser på de områder, og det er også bl.a. de områder, der er prioriteret fra politisk hold på de regionale positivlister. Det er med andre ord her der er jobmuligheder på kort sigt – og måske derfor områder, som både den ledige og jobcentre har interesse i at forfølge.
FAKTA
Dine muligheder for tilskud
Få et samlet overblik over de muligheder, du har for at søge støtte til deltagerbetalingen til vores kurser – uanset, om du er ledig, offentlig ansat, privatansat eller kan gøre brug af.
Byggeriets rabatter
Molio har samlet en oversigt over de rabatter, du kan få, hvis du er medlem af diverse af byggeriets organisationer og foreninger.