Tips og tricks

Byggedata - FAQ

Når du får besked om at sikret dokument er udløbet, er grunden den at når du åbner et dokument sikret med Locklizard (.pdc fil), henter du reelt filen ned på din egen PC eller Mac, hvorefter du har adgang til den i 24 timer.

Uvist af hvilken årsag bliver filen en gang i mellem liggende på PC’en eller Mac'en. Det vil sige at når du igen forsøger at hente filen, ligger den gamle fil der stadig - nu som værende udløbet - og blokerer dermed for den nye fil.

For at læse og arbejde med dit dokument, skal du gøre følgende:

1. Slet filen fra den mappe, hvor den er gemt

2. Slet Cookies

3. Luk browservinduet

4. Afinstaller din personlige Locklizard-licens ved at bruge Remove Keystore.
Se hvordan her: https://kb.locklizard.com/knowledge-base/faq-how-do-i-remove-the-viewer-keystore/

5. Åbn Byggedata/Branddata
Log ind, hvis du har personligt log ind.

6. Genbestil din personlige licens
Enten via forsiden eller her: https://v2.byggedata.dk/index.jsp?c=locklizard

7. Du modtager nu en mail med din personlige licens til Locklizard
Åbn filen for at registrere din licens på ny.

8. Genstart din PC eller MAC

9. Åbn Byggedata/Branddata
Og log eventuelt ind

I Molio Byggedata er e-publikationerne fra SBi og DBI  beskyttet vha. en DRM (Digital Rights Management) løsning, der hedder Locklizard.

Se vejledning

I Molio Byggedata er e-publikationerne fra SBi og DBI beskyttet vha. en DRM (Digital Rights Management) løsning, der hedder Locklizard.

Se vejledning

I Molio Byggedata er e-publikationerne fra SBi og DBI beskyttet vha. en DRM (Digital Rights Management) løsning, der hedder Locklizard.

Se vejledning

Hvis din browser er sat op til at slette cookies hver gang du lukker den, så sletter du de cookies som Locklizard har brug for, for at kunne genkende dig.

Se her hvordan du tillader cookies fra bestemte websteder.

Internet Explorer kan have svært ved at genkende din Locklizard licens til Byggedata.

Windows har indført "protected mode" på Internet Explorer, som er en sikkerhedsindstilling der i nogle tilfælde skaber nogle udfordringer for cookies. Og som derfor kan gøre det svært at genkende din installerede Locklizard licens til Byggedata.

Byggedata anbefaler, at du under dine sikkerhedsindstillinger for Internet Explorer vælger at gøre hjemmesiden til en adresse, som du permanent stoler på og derfor tillader cookies.

Her kan du se hvordan.

Jeg får denne fejl: KO - no customerID, please request a new Locklizard License file.

Locklizard under IP er implementeret sådan, at når du sender mail med den personlig licens sættes en cookie i den browser, som du anvender med Locklizard bruger ID.

Dette bruger ID aktiveres i Locklizard vieweren når du klikker på linket i mailen.

Hvis du eksempelvis sletter din historik, inklusiv cookies, i browseren når du går hjem, så vil du opleve at det næste morgen ikke virker og du er nødt til at gentage installationsprocessen. Hvis du anvender forskellige browsere, skal Locklizard bruger ID installeres i alle browsere ved at fremsende mails om personlig licens fra hver browser.

Til gengæld behøver du ikke aktivere bruger ID i Locklizard vieweren mere end en gang, heller ikke i andre browsere.

Bemærk at du skal bruge samme mailadresse, når du sender mails under IP, ellers vil du blive opfattet som ny bruger.

Her kan du læse mere om cookies.

Gå ind under standardapps (søg eventuelt standardprogrammer med stifinderen).

Gå ind under menupunktet ”Vælg standardapps efter filtype”. Her er alle de forskellige filtyper ordnet alfabetisk.

Find ”.pdc”. Ud for denne skal du vælge ”Locklizard Safeguard – PDF Viewer” som standardapp.

Her kan du se hvordan.

Bruger du Google Chrome, foretrækkes Chromes standard-reader. Derfor kan du ikke åbne filen, da den skal åbnes med Locklizard vieweren. Du kan deaktivere standard-readeren således:

Gå ind under indstillingerne her: chrome://settings/content/pdfDocuments
Slide markøren til venstre for: ”Download PDF-filer, i stedet for at de åbnes automatisk i Chrome”.

Se mere i attachment herunder.

I Adobe version X eller før:

• Åbn Adobe Reader
  • Tryk CTRL + K for at åbne indstillinger
  • Vælg kategorien 'Internet' i menuen til venstre
  • Fjern markering i 'Vis PDF i browser’
  • Genstart Adobe Reader.

Der er dog den bivirkning ved løsningen, at links i pdf-filerne ikke længere fungerer.

I Adobe version XI
Se nedenstående vejledning (Adobe skal deaktiveres i browseren)
https://helpx.adobe.com/dk/acrobat/11/using/display-pdf-browser-acrobat-xi.html.

I Acrobat DC eller Acrobat Reader DC
Se nedenstående vejledning
https://helpx.adobe.com/dk/acrobat/using/display-pdf-in-browser.html

Dette problem kan som oftest løses på følgende måde:

• Åbn Adobe Reader
  • Tryk CTRL + K for at åbne indstillinger
  • Vælg kategorien 'Generelt' i menuen til venstre
  • Fjern markering i 'Aktivér beskyttet tilstand ved start'
  • Genstart Adobe Reader.

Beskyttet tilstand kan reaktiveres efter endt udskrift.

Det er ikke muligt at gemme en publikation direkte fra Adobe på egen harddisk. Publikationerne kan kun tilgås igennem Molio Byggedatas online adgang.

Dette problem kan som oftest løses på følgende måde:

• Åbn Adobe Reader
  • Tryk CTRL + K for at åbne indstillinger
  • Vælg kategorien 'Generelt' i menuen til venstre
  • Fjern markering i 'Aktivér beskyttet tilstand ved start'
  • Genstart Adobe Reader.

Beskyttet tilstand kan reaktiveres efter endt udskrift.

Internet Explorer kan blokere for visse links efter Windows har indført ”protected mode”.

Du kan ændre indstillingerne ved at gøre følgende:

• Indstillinger
  • Internetindstillinger
  • Beskyttelse af personlige oplysninger
  • Blokering af pop
  • Indstillinger
  • Tilføj adressen: https://v2.byggedata.dk/ og gem derefter.

Nej, det er kun de dokumenter vi får fra tredje part som er beskyttet. Det vil hovedsageligt sige SBi-anvisninger og DBI publikationer m.fl.

Nej, det kan du ikke. Men du kan videresende et link til publikationen til en anden, som også har en Byggedata adgang.

Hvis du kun kan se de tre første sider, skyldes det at der ikke er købt adgang til de tillægsmoduler eller enkelt publikationer/standarder, du forsøger at tilgå.

Hvis du kører med FileOpen, er det ikke muligt at printe duplex i Byggedata. Når du går over til Locklizard, vil det være muligt at printe dublex.

Nej, det kan du ikke. Du skal være online.

Vi har lavet en række video-guides til dig, for at hjælpe dig godt i gang med at bruge Molio Byggedata.

Find dem her.

Man betaler ud fra antal byggefaglige medarbejdere og ikke ud fra antal brugere.

Det vurderes at være det mest retfærdige princip, idet virksomheder af samme størrelse organiserer deres arbejde forskelligt, men bør betale det samme for adgangen til værktøjerne.

”Byggefaglige medarbejdere” betyder medarbejdere, som arbejder med byggeri eller drift. Administrative medarbejdere som sekretærer, bogholdere, kantinemedarbejdere, rengøringsfolk o.lign. medtælles ikke.

”Byggefaglige medarbejdere” omfatter typisk følgende medarbejdergrupper:

Rådgivere: Arkitekter, ingeniører, konstruktører, tekniske assistenter, tegnere, designere, projekteringsledere, projektledere, byggeledere, ikt-koordinatorer, kvalitetskoordinatorer, tilsynsførende, byggeøkonomer, landinspektører, landmålere, geoteknikere og tekniske konsulenter.

Bygningsejere, bygherrer og driftsherrer: Projektledere, byggeledere, ikt-koordinatorer, driftsadministratorer, sagsmedarbejdere og andre medarbejdere, der varetager en byg- eller driftsherrefunktion. For kommuner medtælles kun byggefaglige medarbejdere i den tekniske forvaltning. Hvis kommunen selv projekterer, medtælles disse medarbejdere også (se under ’rådgivere’).

Entreprenører/håndværksvirksomheder: Projektledere, byggeledere, entrepriseledere, mester, sjakformænd, konduktører, byggepladsassistenter, sikkerhedskoordinatorer, kvalitetskoordinatorer, landmålere, beregnere, indkøbere og ikt-koordinatorer. Har virksomheden en projekteringsafdeling, medtælles disse medarbejdere også (se under ’rådgivere’). Håndværkere og ufaglærte medtælles ikke.

Byggevareproducenter/-leverandører/-forhandlere: Byggefaglige medarbejdere, som arbejder med design, produktudvikling, projektering, teknisk rådgivning eller salg.

Data-/servicevirksomheder: Medarbejdere, som arbejder med services tilknyttet bygge- eller driftssektoren.

Dit prøveabonnement er helt uforpligtende. Det betyder, at det IKKE fortsætter automatisk efter prøveperiodens udløb. Til gengæld vil du blive ringet op efter prøveperioden, så du kan tegne et egentligt abonnement.

Nej, Byggedata grundabonnement kræver udelukkende et brugernavn og kodeord.

Ved køb af tillægsabonnementer som SBi og DBi skal DRM programmet Locklizard installeres for at kunne læse publikationerne. Locklizard styrer dets rettigheder.

Send en e-mail til os på molio@molio.dk eller ring på tlf. 70 12 06 00. Derefter modtager du en mail med dit brugernavn og link til at oprette kodeord.

Her står der også, hvad du skal gøre for at komme i gang.

Et prøveabonnement på Byggedata koster 500,- DKK for én måneds adgang.

Fordi du får al lovstof og alle de tilknyttede publikationer samlet ét sted. Alt er fuldtekstindekseret og søgbart på tværs, så det er nemt at finde frem til alle de love, dokumenter og publikationer, du har brug for. Søgeresultatet viser, hvor dine søgeord optræder og i hvilken kontekst.

Tilmeld dig den ugentlige nyhedsmail fra Molio Byggedata, hvor du i overbliksform bliver orienteret om alle opdateringer af lovstof og af branchens væsentlige publikationer.

Det gør du her.

Vi har tilføjet funktionalitet, som kan skræddersy både oplevelsen og anvendelsen af Byggedata ved at angive favoritdokumenter og kategorisere dokumenter i projektmapper, som du selv kan oprette.

Se vejledningen her.

Funktionaliteten kan alene anvendes, hvis du som bruger er logget ind med dit personlige brugerlogin, fordi tilpasningerne knytter sig til den enkelte bruger.

OBS. Hvis I benytter et samlet login for hele jeres virksomhed (via IP-adresse) og dermed ikke oplever at skulle logge ind, når I benytter Byggedata, er disse funktioner desværre ikke mulige at sætte op, da tilpasningen sker på personligt niveau.