CBS 100 år
Bøger og forlag

CBS 100 år

- fortæller historien fra den spæde begyndelse i 1917 i en sidebygning til den daværende Købmandsskole til nutidens internationale Business University, der med knap 23.000 studerende breder sig over et område på Frederiksberg med fire metrostationer.

Forfattere: Kurt Jacobsen og Anders Ravn Sørensen
Sider: 400
Udgivelsesår: 2017
Udgiver: Historika

Varenummer: gyl17008

Tema
Bøger og forlag
239,96
299,95 inkl. moms

Denne bog fortæller historien fra den spæde begyndelse i 1917 i en sidebygning til den daværende Købmandsskole til nutidens internationale Business University, der med knap 23.000 studerende breder sig over et område på Frederiksberg med fire metrostationer.

Bogen fortæller historien om skolens udvikling, om fremkomsten af erhvervsøkonomien som videnskab og om kampen for anerkendelse. Dels kampen for akademisk anerkendelse, hvor nationaløkonomerne på Københavns Universitet længe indtog en overbærende holdning til opkomlingen, der gennem årtier betragtedes som en kræmmerskole i lommen på erhvervslivet.
Dels kampen for anerkendelse netop i erhvervslivet, hvor der igen og igen har lydt kritik af Handelshøjskolens og CBS uddannelser for at være for teoretiske og verdensfjerne.

Men historien om CBS er også en historie om det moderne Danmarks udvikling om den forandring i det danske erhvervsliv og samfund, som gradvist ændrede behovene for økonomiske og ledelsesmæssige kompetencer i den private og efterhånden også i den offentlige sektor.