Den aktive bestyrelse
Bøger og forlag

Den aktive bestyrelse

- tager konkret fat på de nye omverdensbetingelser, bestyrelsens Hvem? og Hvad? og ikke mindst: hvordan man kommer videre frem. Bestyrelsesmedlemmer og -formænd kan desuden tage Bestyrelsestesten og få overblik over, hvilke områder de har behov for at arbejde mere med.

Forfattere: Lars Bo Hansen og Steen Ernland
Sider: 256
Udgivelsesår: 2015
Udgiver: Gyldendal

Varenummer: gyl15006

Tema
Bøger og forlag
280,-
350,- inkl. moms

For mange bestyrelser i dag kigger bagud, er passive og består af medlemmer, der sidder for længe.
Lars Bo Hansen og Steen Ernland lægger ikke fingrene imellem, når de beskriver de nødvendige forandringer, der skal ske, for at bestyrelserne i Danmark skaber mere konkurrenceevne.

I Danmark er der ca. 160.000 bestyrelsesposter i aktie- og anpartsselskaber fordelt på lidt mere end 40.000 bestyrelser og besat af ca. 100.000 forskellige personer. Lars Bo Hansen og Steen Ernland giver konkrete råd til at ændre sig fra en passiv bestyrelse, der mest finder fejl og spiller baglæns, til en aktiv bestyrelse, som er værdiskabende for virksomheden, kan finde ud af at fyre sig selv og medvirke til virksomhedens udvikling.

Til arbejdet med Den aktive bestyrelse har Hansen og Ernland interviewet 11 prominente bestyrelsesformænd, der efter forfatternes mening arbejder tidssvarende og professionelt og har inkorporeret deres erfaringer i bogen: Ole G. Andersen, Thomas Thune Andersen, Niels de Coninck-Smith, Søren Johansen, Jens Mo-berg, Klaus Nyborg, Marianne Philip, Michael Ring, Lone Fønss Schrøder og Vagn Sørensen.
Bogen tager konkret fat på de nye omverdensbetingelser, bestyrelsens Hvem? og Hvad? og ikke mindst: hvordan man kommer videre frem. Bestyrelsesmedlemmer og -formænd kan desuden tage Bestyrelsestesten og få overblik over, hvilke områder de har behov for at arbejde mere med.