Tornr026
Bøger og forlag

Fast undertag med tagpap på ventilerede træunderla

Denne TOR-anvisning erstatter TOR-anvisning 24, 3. udgave. Den omhandeler tekniske data og specifikationer for tage med tagpap og tagfolie. Anvisningen bruges ved valg af tagpapspecifikation og tagmateriale både til nye tage og til renovering af eksisterende tage.

Udgiver: Tagpapbranchens Oplysningsråd
Udgivelsesår: 2013
Sider: 44
udgave: 2. udgave, 1. e-bog
Redaktør: Tommy Bunch-Nielsen

Varenummer: tornr026e

Tema
E-bog
60,-
75,- inkl. moms

Et undertag med tagpap på et fast underlag af brædde- eller træpladeunderlag giver en stor sikkerhed for et velfungerende og tæt tag.

Denne kvalitet opnås for en meget begrænset merudgift i forhold til andre typer undertage.
Undertaget kan opbygges på stedet og benævnes populært "brædder og tagpap", selv om der ofte er tale om et pladeunderlag.Faste undertage med tagpap er diffusionstætte og skal derfor ventileres effektivt på undersiden.
Undertaget kan også indgå i præfabrikerede tagelementer, hvor den øverste flange af krydsfiner er pålagt tagpap fra fabrikken. Tætning imellem elementer sker ved strimling på byggepladsen.

Faste undertage kan anvendes som undertag for både lukkede og åbne tagdækninger. Oplysninger om anvendelsesområder for forskellige typer undertage findes hos DUKO (Dansk undertagsklassifikationsordning).
Et korrekt udført fast undertag vil erfaringsmæssigt have en levetid på mindst 50 år, og derfor i reglen en levetid, som svarer til det overliggende tagmateriales levetid.

Denne TOR-avisning beskriver hvordan der for faste undertage vælges tagpaptyper, udførelsesmetoder etc. i afhængighed af taghæøldninger og tætheden af tagmaterialet (tagsten eller tagplader), som udgår den direkte vejrpåvirkede del af tagkonstruktionen.

Der er i denne 2. udgave af TOR-anvisning 26 også et afsnit om faste undertage for metaltage, som har brug for at undertag for at optage kondensdryp og for at sikre tæthed ved lave hældninger


.

Læs venligst dette, før du bestiller din e-bog

Når du køber en e-bog i webshoppen, modtager du en mail med link til download af vieweren LockLizard. Vieweren kan hentes ned til nedenstående styresystemer. I samme mail modtager du også en licensfil, som giver dig adgang til at downloade og læse din e-bog. Licensfilen skal aktiveres, før du kan åbne din e-bog.

E-bogen kan læses med følgende styresystemer: WindowsMac OSiOSAndroid.

 

Digitale rettigheder

Din e-bog er en enkeltbrugerudgave, og kan kun åbnes på den enhed, hvor din licens er installeret. Har du installeret din e-bog på en PC eller Mac, har e-bogen følgende rettigheder:

  • Dokumentet bliver vandmærket med navn og firmanavn
  • Du kan udskrive én gang, så sørg for, at printeren er tændt og fungerer korrekt, inden du udskriver
  • Du kan udskrive i farver og duplex
  • Du kan ikke kopiere tekst og billeder fra e-bogen
  • E-bogen har ingen udløbsdato
  • Har du installeret din e-bog på en tablet eller smartphone, skal du være opmærksom på, at LockLizard-vieweren ikke understøtter print
  • Du kan få flyttet din licens fra en enhed til en anden. Kontakt vores support på support@molio.dk eller 7012 0600