Ledelse og videnskabsteori
Bøger og forlag

Ledelse og videnskabsteori

En introduktionsbog til videnskabsteori og ledelse.
I bogen afgrænses og prioriteres ledelse og videnskabsteori i forhold til hinanden, og bogen er primært skrevet som en introduktionsbog til videnskabsteori og ledelse, men den forsøger også at forholde sig kritisk til nogle af de emner, der indgår i bogen, fx paradigmer, ledelsesbegrebet etc. Den kritiske tilgang udspringer i ønsket om at gå i dialog med læseren.

Forfatter: Jørn Helder
Sider: 292
Udgivelsesår: 2014
Udgiver: Hans Reitzels Forlag

Varenummer: gyl14049

Tema
Bøger og forlag
280,-
350,- inkl. moms

En introduktionsbog til videnskabsteori og ledelse.

Grundlæggende kan videnskabsteori opfattes som noget, vi ikke kan tænke os igennem. Antagelsen er, at vi alle er videnskabsteoretisk situeret, uanset hvordan og hvor vi agerer. Dermed placeres videnskabsteori som et element i hverdagen, der ikke kun er til pænt brug og festlige lejligheder.
Udgangspunktet er, at videnskabsteori er en del af vores hverdag og et vigtigt bidrag til forståelsen af denne hverdag. I bogen afgrænses og prioriteres ledelse og videnskabsteori i forhold til hinanden, og bogen er primært skrevet som en introduktionsbog til videnskabsteori og ledelse, men den forsøger også at forholde sig kritisk til nogle af de emner, der indgår i bogen, fx paradigmer, ledelsesbegrebet etc. Den kritiske tilgang udspringer i ønsket om at gå i dialog med læseren.

Ledelse og videnskabsteori indeholder følgende kapitler:
- Hvad er videnskabsteori definition og afgrænsninger
- Ledelsesteori(er) i videnskabsteoretisk belysning
- Ledelsestematikker i videnskabsteoretisk belysning
- Ledelse og organisation
- Ledelse og strategi
- Ledelse og beslutninger